четвер, 09 серпня 2018 11:10

Луценко віддав СБУ резонансну справу

Луценко віддав СБУ резонансну справу
Після відвідин херсонської чиновниці Катерини Гандзюк генпрокурор Юрій Луценко вирішив віддати справу до СБУ. Фото: Facebook

У Генеральній прокуратурі заявили, що передали справу херсонської активістки Катерини Гандзюк до Служби безпеки України не тому, що підозрюють працівників правоохоронних органів. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Речниця генерального прокурора Лариса Сарган каже, що рішення прийняли через недовіру самої активістки до місцевої поліції.

"Це пов'язано з тим, що було прийняте рішення генеральним прокурором ще минулого тижня передати цю справу до СБУ, до центрального району зокрема. Тому що висловлювалася недовіра з боку самої Гандзюк щодо поліції місцевого рівня. Справою буде займатися центральне слідче управління Служби безпеки".

Напередодні генпрокурор Юрій Луценко написав в Facebook, що справу Гандзюк віддадуть у СБУ. У коментарях опублікував фото документа, в якому замах на вбивство Катерини Гандзюк трактують, як здійснений на замовлення працівників державних або правоохоронних органів "за сприяння сепаратистський організацій на території півдня України з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Встановили, де купили кислоту для нападу на чиновницю Гандзюк

На працівницю Херсонської міської ради Катерину Гандзюк напали вранці 31 липня, коли вона виходила з під'їзду. Невідомий облив чиновницю кислотою. Вона отримала 30% опіків тіла й перебуває в реанімаційному відділенні столичної лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Луценко віддав СБУ резонансну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі