вівторок, 05 лютого 2013 21:03

Луценко має не достатню кількість хвороб, аби вийти на волю за станом здоров'я - правозахисник

Луценко має не достатню кількість хвороб, аби вийти на волю за станом здоров'я - правозахисник
Едуард Багіров Фото: mair.in.ua

Екс-міністр МВС Юрій Луценко може вийти на волю за станом здоров'я, якщо буде розширено перелік захворювань. Про це сьогодні на прес-конференції сказав голова міжнародної правозахисної організації "Міжнародна Ліга захисту прав громадян України" Едуард Багіров.

Також, за його словами, звільнення і Юрія Луценка, і екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко можливе через помилування.

"Помилування - вимога однаково для всіх. Тобто Юлія Тимошенко та Юрій Луценко зобов'язані звернутися письмово з проханням до держави помилувати і при цьому визнати свою провину. При цьому, враховуючи заяви, можна сказати, що такого не буде. Але життя вносить свої корективи, можна чекати будь-який варіант. Луценко може розраховувати, використовуючи норму закону, отримати дострокове звільнення за станом здоров'я. Але ця процедура досить довга. Там беруть участь і прокуратура, приймає рішення і суд. Можливо звільнення Луценка за станом здоров'я, але для цього необхідно розширити перелік захворювань, які потрапляють під статтю, яка передбачає дострокове звільнення за станом здоров'я. Все в принципі можна вирішити", - зазначив правозахисник.

Багіров підкреслив, що звільнення Тимошенко і Луценка "за великим рахунком залежить від них самих, від їхнього бажання, від їхнього безпосереднього звернення".

"І, звичайно, від правових підстав і бажань адміністрації колонії та адміністрації на Банковій", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Луценко має не достатню кількість хвороб, аби вийти на волю за станом здоров'я - правозахисник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі