середа, 01 червня 2016 10:55

Луценко хоче передати справу Клименка його другу - Лещенко

Луценко хоче передати справу Клименка його другу - Лещенко
Gazeta.ua

Розслідування справи проти колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка хочуть передати у військову прокуратуру.

Про це у парламенті заявив нардеп Сергій Лещенко.

Згадуючи про чорну касу Партії регіонів, він закликав "розслідувати справу, як ці гроші потрапляли".

"Це робилося в часи Клименка. Людини, яка очолювала Міністерство доходів і зборів. Зараз справу Клименка генпрокурор Луценко намагається забрати в управління спеціальних розслідувань і віддати у військову прокуратуру. Зокрема, пану Жербицькому (перший заступник військового прокурора - ред.). Стверджую - Жербицький перебуває в дружніх cтосунках із Клименком. Він не може бути неупередженим слідчим у справі розграбування бюджету", - заявив Лещенко.

Також він закликав депутатів змінити законодавство про вибори і заборонити телевізійну рекламу.

"Проблеми не в Партії регіонів, а в тому що всі партії мають таку бухгалтерію. Але лише вона змогла це зафіксувати і до наступних поколінь. Як використовували державне майно для того, щоб грабувати, а потім витрачати гроші на політику", - сказав він.

Він нагадав, що 2012-го "на політику" за цими документами витратили понад 60 млрд $. "Були гроші на підкуп депутатів. За одне голосування - 50 тисяч доларів", - зауважив він.

За словами парламентарія, чорна каса є у розпорядженні Антикорупційного бюро. "Закликаємо розслідувати найбільш гучні злочини. Зокрема, ЦВК. Також оприлюднити всю базу даних. Суспільство має знати, куди витрачались гроші на політчину корупцію", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чорній бухгалтерії фігурують більшість телеканалів - Найєм

Нагадаємо, в грудні позаторік ГПУ звинуватила екс-керівника Міністерства доходів і зборів Олександра Клименка та його колишніх підлеглих у привласненні 3 млрд грн із держбюджету. Гроші безпідставно перерахували у вигляді відшкодування з ПДВ трьом компаніям: "Мегатерій", "Газіновація" та "Ексімтех" у 2012–2013 роках.

Зараз ви читаєте новину «Луценко хоче передати справу Клименка його другу - Лещенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі