субота, 24 травня 2014 18:35

"ЛНР — це захисна реакція пануючих олігархічних кланів" - Снєгірьов

"ЛНР — це захисна реакція пануючих олігархічних кланів" - Снєгірьов
gazetavv.com

Українці Донбасу закликають центральну владу не ставити на них хрест. Про це Gazeta.ua розповів голова громадської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгірьов.

"ЛНР — це захисна реакція пануючих олігархічних кланів у Луганській області. Зокрема, Єфремова. Болотов — це не самостійна фігура. Ним маніпулюють.

"Вибори", які відбулися у Луганській області з метою проголошення ЛНР, засвідчили про те, що більшість населення не підтримує її створення. На виборчі дільниці прийшли не більше 30%. І то був момент тиску з боку регіоналів в особі Єфремова на бюджетну сферу. Директорів підприємств змушували заганяти на виборчу дільницю людей, аби створити відповідну картинку.

Українці Донбасу закликають центральну владу не ставити на них хрест. Треба відновити активну фазу АТО. Сідати за стіл переговорів нема з ким.

У 2004-му році у Севєродонецьку відбувся так званий сепаратистський шабаш. Тоді люди не понесли кримінального покарання і сьогодні ми маємо, те що маємо. Через 10 років штучна проблему сепаратизму, цього разу озброєного, знову вийшла на поверхню.

На сьогодні ми фактично маємо руйнацію держустанов, самої ідеї державності і відокремлення двох областей.

Якщо після президентських виборів не буде проведена активна фаза АТО, то це буде свідчити, що центральна влада використовувала цю ситуація. Або заради зриву президентських перегонів, або це була домовленість між Києвом та Кремлем про якісь територіальні поступки заради збереження основних еліт в Україні.

Загони руху опору Тимошенко чомусь розташовані у Києві і навколо столиці, а не на Сході. Є момент перестороги. Чи не буде 26 травня спроби державного заколоту. Чи зможе Україна, отримавши законообраного президента, захистити свої державні кордони".

Завтра, 25 травня, в Україні пройдуть вибори президента. На більшості території Луганської області люди не зможуть проголосувати. Роботу окружних виборчих комісій практично заблоковано.

"Люди втомилися від безвладдя. Луганська область поринула у кримінальний хаос. Зараз основним аргументом є автомат або гранатомет. Люди вимагають від центральної влади навести лад. У Києві до цього не прислуховуються. Дві третини області позбавлені вільного волевиявлення.

Міф про підтримку сепаратизму — штучний. Більше 70% виступають за Донбас у складі України. Кримський сценарій тут не пройде", - зазначив Снєгірьов.

Зараз ви читаєте новину «"ЛНР — це захисна реакція пануючих олігархічних кланів" - Снєгірьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі