пʼятниця, 08 липня 2011 10:39

Литвин не вірить, що українці вийдуть на вулицю через пенсійну реформу

Литвин не вірить, що українці вийдуть на вулицю через пенсійну реформу

Ухвалення пенсійної реформи не призведе до акцій протесту.

Таку думу в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна" "Люди бачать у владі ворога і це трагедія України".

Відповідаючи на питання, чи може ухвалення пенсійної реформи привести до масових заворушень, він сказав: "Абсолютно ні, я вам це відразу можу сказати".

На зауваження про те, що суспільство незадоволене реформою, Литвин відповів: "Скажіть: коли наше суспільство було задоволене? І коли у нього були підстави бути задоволеним? Хіба люди були задоволені, коли стояли в чергах, щоб купити буханець хліба?".

"Люди ніколи не вийдуть на протести, якщо вони перебувають у стані апатії і борються за виживання", - вважає спікер.

Литвин також переконаний, що люди виходять на акції протесту не від хорошого життя.

"Давайте відверто скажемо, що у нас - професійні учасники маніфестацій, і йдуть вони на акції протесту не від хорошого життя. Всі знають, яка сума виплачується за участь у тому чи іншому мітингу", - зазначив він.

За словами Литвина, "є ядро ?активістів, яке залучає інших до подібного роду акцій за певну плату".

Він заявив, що "сьогодні люди пенсійного віку і так працюють, і вони на мітинги не ходять".

Нагадаємо, що напередодні Верховна Рада у другому читанні та вцілому проголосувала за законопроект про пенсійну реформу. Документом передбачено підвищення пенсійного віку для жінок до 60 років і обмеження максимального розміру пенсій 10 прожитковими мінімумами.

Литвин зазначив, що з приводу пенсійної реформи "домінує одна позиція - що мова йде виключно про підвищення пенсійного віку".

"Я неодноразово говорив, що потрібно розкласти цю картину, всю цю мозаїку, і показати, що для нас головне завдання - не збільшити пенсійний вік, не зменшити пенсійне забезпечення, а підвищити пенсії", - додав спікер.

На запитання, скільки він буде отримувати, коли вийде на пенсію, Литвин відповів: "Мені до пенсії ще далеко. Але якщо вийду, то за результатами реформи це буде не більше 8 тисяч гривень".

"А за мірками сьогоднішнього дня вона була б майже в два рази вище. Але я розраховую, що до того часу, коли мені потрібно буде виходити на пенсію, середня пенсія по країні буде більше 8 тисяч гривень", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Литвин не вірить, що українці вийдуть на вулицю через пенсійну реформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі