середа, 19 жовтня 2011 10:37

Литвин: Янукович вчинив правильно, відклавши асоціацію з ЄС

Литвин: Янукович вчинив правильно, відклавши асоціацію з ЄС

Президент Віктор Янукович вчинив правильно, повідомивши про можливість відкладення підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це повідомив спікер Верховної Ради Володимир Литвин в ефірі 5 каналу, коментуючи заяву президента про готовність Києва відкласти підписання угоди, повідомляє "Українська правда".

"Президент, як мені бачиться, він іншого і не міг сказати. Оскільки, будь-яку дію буде сприйнято як те, що можна диктувати умови. Буде свідченням того, що сьогодні немає мінімальної залежності судової влади, що все абсолютно кероване з одного кабінету", - вважає Литвин.

"Я думаю, і про це я говорив, що це публічні спроби змусити Україну, в особі керівництва, до поступок, ця публічність вона спрацювала з точністю до навпаки", - додав він.

При цьому спікер парламенту зазначив, що "сьогодні є запит в українському суспільстві на сильну руку, на концентрацію влади".

"Виникає спокуса складні питання вирішити, поклавши відповідальність на одну людину, але одночасно, я би пропонував дивитися на проблему дещо інакше, відбувається і процес концентрації відповідальності", - заявив Литвин.

"У президента Януковича, як і у всіх інших президентів, є радники, які виявляють свої оцінки і позиції. Разом з тим, мені здається, що він є людиною, яка може продемонструвати впертість. І те, що відбувається з боку європейського співтовариства, наштовхнулося раз на таку вперту позицію", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Литвин: Янукович вчинив правильно, відклавши асоціацію з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі