понеділок, 04 квітня 2022 17:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Литва виганяє з країни російського посла

Литва виганяє з країни російського посла
Литва після вбивств у Бучі знижує рівень дипломатичного представництва з Росією. Фото: 15min

Міністерство закордонних справ Литви наказало послу Росії залишити країну.

Про це йдеться в заяві на сайті МЗС Литви.

Також закриють консульство РФ у Клайпеді, "з огляду на загальну неконструктивну роль російської дипломатичної служби в її агресії проти України".

"Литва, висловлюючи повну солідарність з Україною та її народом, який зазнає безпрецедентної агресії з боку Росії, знижує рівень дипломатичного представництва з Росією", - заявив міністр закордонних справ Ґабріелюс Ландсберґіс.

Він наголосив, що Литва рішуче засуджує звірства росіян в окупованих українських містах. Їх додадуть до списку злочинів, скоєних на території Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італія підтримає санкції проти російського газу

"Із визволенням інших міст ми також можемо побачити більше прикладів мерзенних воєнних злочинів. Усі такі злочини й злочини проти людства, скоєні російськими збройними силами в Україні, не забудуть", - сказав міністр.

Глава МЗС Китаю Ван Ї висловив солідарність з Україною та виступив за припинення війни. Про це повідомляє у Twitter міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Литва виганяє з країни російського посла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі