четвер, 22 серпня 2024 11:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Литва продовжила захист для українських біженців

Литва продовжила захист для українських біженців
Уряд Литви ще на рік продовжив тимчасовий захист українським біженцям. Фото: pixabay.com

Литва у середу прийняла рішення про продовження тимчасового захисту для українських біженців ще на рік.

Посвідки на постійне проживання, які діяли до 4 березня 2025 року, будуть продовжені до 4 березня 2026-го, повідомляє Delfi.

"Рішення влади про продовження тимчасового захисту для біженців із України спрямоване на зниження адміністративного навантаження на громадян і співробітників Департаменту міграції, а також на полегшення управління потоками заміни посвідок на постійне проживання наприкінці встановленого терміну надання тимчасового захисту", - зазначили у литовському МВД.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС запроваджує нові правила в'їзду до Шенгенської зони

Станом на кінець липня 2024 року, близько 44 тис. осіб мали діючі посвідки на проживання у Литві на основі тимчасового захисту.

Департамент міграції щодня отримує 30-40 нових заяв на отримання дозволу на тимчасове проживання у Литві.

Нині найбільше учнів з України перебувають у Польщі, Німеччині, Чехії, Молдові, Угорщині, Словаччині та Румунії. Зокрема, в Польщі живуть 200 тис. школярів, із яких 75 тис. навчаються в місцевих школах. Загалом учні разом із батьками виїхали до 44 європейських країн, а також у США, Канаду, Австралію, Японію.

Зараз ви читаєте новину «Литва продовжила захист для українських біженців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі