четвер, 11 серпня 2022 00:30

Дітей-біженців вчитимуть українські педагоги

Діти, які тікали від війни в країни Європи, вчитимуться за українською освітньою програмою. Для цього запускають спеціальний проєкт "Міжнародна українська школа".

— Наша мета — забезпечувати присутність українських вчителів та українського викладання в тих школах країн Євросоюзу, де є наші діти, — говорить віцепрем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина, 36 років.

Нині найбільше учнів з України перебувають у Польщі, Німеччині, Чехії, Молдові, Угорщині, Словаччині та Румунії. Зокрема, в Польщі живуть 200 тис. школярів, із яких 75 тис. навчаються в місцевих школах. Загалом учні разом із батьками виїхали до 44 європейських країн, а також у США, Канаду, Австралію, Японію.

— Дітей, які залишаються за кордоном, важливо не відривати від нашої системи освіти, — говорить освітній омбудсмен Сергій Горбачов. — Уроки за українською програмою в інших країнах мають бути обов'язковою частиною навчального процесу. З нашими дітьми за кордоном можуть працювати українські вчителі, оскільки з держави евакуювалися понад 25 тисяч освітян. Проблема лише в тому, що в деяких країнах від них вимагають нострифікацію дипломів. Тобто їх мають визнати місцеві освітні органи.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Дітей-біженців вчитимуть українські педагоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі