четвер, 12 вересня 2024 17:11

"Знімати обмеження - значить знімати обмеження": Зеленський висловився про далекобійні атаки

"Знімати обмеження - значить знімати обмеження": Зеленський висловився про далекобійні атаки
Володимир Зеленський вимагаэ зняти обмеження з України. Фото: ОП

Українська сторона висловила підготовлену, переконливу та деталізовану позицію щодо далекобійності на переговорах із державним секретарем США Ентоні Блінкеном та міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Ламмі.

Затягування процесу щодо використання далекобійної зброї призводить до того, що Росія переміщує військові об'єкти вглиб своєї території. Президент Володимир Зеленський повідомив під час спілкування з представниками ЗМІ.

"Тому якщо партнери знімають обмеження, то дуже хотілося б, щоб це була стратегія перемоги України, а не політична стратегія. Знімати обмеження - значить знімати обмеження", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський пояснив на засіданні у "Рамштайні", чому Україні потрібна далекобійна зброя

Дозвіл на використання далекобійної зброї по військових цілях у Росії створить для нашої країни відповідний ресурс.

"Якщо можна застосовувати зброю, то можна застосовувати як нам потрібно, щоб збивати військові цілі. Якщо знімається обмеження на якусь зброю, до якої немає ракет, це не зняття обмежень. Це інший вид: як не давати позитивного рішення щодо застосування відповідної зброї. Ось так ми це сприймаємо. І в цьому я був дуже прямий учора", - підсумував Зеленський.

Україна просить західних партнерів не змарнувати нагоди і дозволити бити зброєю союзників по цілях у глибині Росії.

Особливо це прохання до Сполучених Штатів, які досі бояться ескалації.

Зараз ви читаєте новину «"Знімати обмеження - значить знімати обмеження": Зеленський висловився про далекобійні атаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі