вівторок, 19 березня 2013 13:05

Листівки про "жидів" з'явилися на єврейських пам'ятках у Києві

Вранці у вівторок мешканці Києва виявили в центрі міста, на вулиці Рогнединській, на постаменті пам'ятника єврейському письменнику зі світовим ім'ям Шолом Алейхемом листівки антисемітського змісту.

Автори листівок цитують вірші Тараса Шевченка: "Дайте ляха, дайте жида! Мало мені, мало! Дайте ляха, дайте крові наточити з поганих! Крові море... Мало крові... ". Листівки підписані ВО "Свобода", тут же вказані партійні адреси і телефони.

Аналогічні плакати були помічені у вівторок на вулиці Басейній біля меморіальної дошки на будинку, де колись проживала прем'єр-міністр Ізраїлю Голда Меїр, і на Подолі: на синагозі Розенберга (вулиця Щекавицька) і біля ресторану єврейської кухні "Цимес" на вулиці Ігоревській.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народна підтримка: у Ющенка - найменша, у Кличка - найбільша

Примітно, що для відвідувачів ресторану листівки були виготовлені з іншого цитатою Шевченка: "Ой не п'ється горілочка, не п'ються й меди. Не будете шинкувати, прокляті жиди". Перехожі на листівки не реагували, однак двірники, помітивши плакати, оперативно зривали їх з пам'ятників, пояснюючи, що "це - варварство!". Через деякий час від наклейок не залишилося і сліду.

Віце-спікер Верховної Ради від "Свободи" Руслан Кошулинський вже відхрестився від причетності своєї політсили до появи листівок. "Свобода" ніякого відношення не має до цієї провокації. Це - та ж провокація, що була і в Ужгороді. Це - все те ж саме. Нашої реакції не буде. Ми що, повинні реагувати на кожну листівку? Якщо ми щось робимо, то ми про це заявляємо. Робимо це публічно, адже у нас є своя позиція", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура не має чим зайнятися, як бути "охоронцем нічийного майна" - Мохник про паркан під Радою

По-іншому оцінює інцидент "регіонал" Вадим Колесніченко. "Я не можу сказати, що це є провокацією. Я можу сказати, що цей факт ще раз підтверджує, що країна ще більше стає коричневою. Я можу сказати, що, якщо влада не відреагує на це, то це все погано закінчиться", - заявив депутат від Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «Листівки про "жидів" з'явилися на єврейських пам'ятках у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі