середа, 31 травня 2023 04:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Легіон "Свобода Росії" планує штурмувати Кремль і вербує для цього тисячі росіян – Times

Легіон "Свобода Росії" планує штурмувати Кремль і вербує для цього тисячі росіян – Times
Легіон "Свобода Росії" вербує росіян на війну. Фото: Інтерфакс

Легіон "Свобода Росії" хоче роздобути територію РФ, щоб використовувати її як плацдарм для атаки на Москву та штурму Кремля.

Вони набирають тисячі кандидатів, які очікують вступу до лав бійців, щоб воювати проти чинного режиму у РФ, пише The Times, журналісти якого поспілкувалися з командиром легіону з позивним "Цезар".

Легіонери здійснюватимуть рейди до прикордонних регіонів, доки не стануть достатньо численними для атаки на Москву.

"У нас серйозні можливості. У нас є міномети, бронемашини, ПЗРК "Стінгер", переносні протитанкові комплекси та високоефективні розвідувальні безпілотники", – сказав він.

Після того, як вони роздбудуть шмат російської території, легіон зможе швидко наростити сили та чисельність, щоб розпочати "кремлівську кампанію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пєсков поскаржився на "війну на всіх фронтах"

"Цезар" зазначив, що всі його бійці є громадянами Росії, але визнав, що раніше вони служили у Збройних силах України.

"Ми не банда злочинців і не приватна військова компанія, як "Вагнер", – сказав він.

Росіяни можуть зв'язатися з нашими представниками, пройти ретельну перевірку біографічних даних, процес відбору та вступити до лав легіону після необхідної підготовки, сказав Цезар.

За його словами, росіяни зможуть потрапити до України через нейтральні прикордонні зони. Звідти постійно заходять новобранці, їхній потік постійно зростає.

"Все більше росіян розуміють, що ця війна є злочинною і її треба зупинити", — зазначив співрозмовник.

22 травня у Бєлгородській області почалися військові дії, за які взяли відповідальність формування етнічних росіян – Російський добровольчий корпус та легіон "Свобода Росії". Обидва воюють на боці України. Російська місцева влада заявила про проникнення "української ДРГ" і запровадили режим "контртерористичної операції", який згодом скасували. Бійці цих формувань продовжують публікувати фото та відео з території Росії і наголошують на продовженні "звільнення РФ".

Ще 22 травня представник ГУР МО Андрій Юсов наголосив, що це – "внутрішній конфлікт", а українські Сили оборони займаються звільненням виключно власних земель. Юсов заявив, що спільна операція "Свободи Росії" та РДК спрямована на створення "смуги безпеки". Радник глави Офіса президента Михайло Подоляк сказав, що Україна спостерігає за операцією Російського добровольчого корпусу в Бєлгородській області, але не має до цього безпосереднього стосунку.

Зараз ви читаєте новину «Легіон "Свобода Росії" планує штурмувати Кремль і вербує для цього тисячі росіян – Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі