четвер, 01 грудня 2022 12:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Лавров зробив цинічну заяву про мирні переговори

Лавров зробив цинічну заяву про мирні переговори
Протягом листопада російська влада на різних рівнях активно заявляла про свою готовність до переговорів із Києвом. Фото: eastnews.ua

Росія заявила, що нібито ніколи не просила Україну розпочати мирні переговори щодо закінчення повномасштабної війни.

Про це 1 грудня заявив міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров під час брифінгу, передає Gazeta.ua.

"Ніколи ні про які переговори ми не просили. Але завжди говорили, що якщо хтось має інтерес до переговорного рішення, ми готові вислухати", – сказав він.

Лавров назвав неприємними та смішними заяви щодо того, що РФ постійно просить про переговори з Україною з метою зібрати додаткові сили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лаврова й політолога з Польщі спіймали на відвертій брехні про війну в Україні

Протягом листопада російська влада на різних рівнях активно заявляла про свою готовність до переговорів із Києвом. У Кремлі навіть перейшли до відкритого шантажу. Там вимагали виконати "вимоги Москви", щоб терористичні ракетні атаки РФ по мирних містах закінчилися.

Виступ Сергія Лаврова під час саміту країн "Великої двадцятки" був сповнений брехні й пропагандистських штампів про Україну. Саміт G0 відбувся 15–16 листопада на острові Балі в Індонезії. Враженнями від виступу Лаврова поділився посол України в Індонезії Василь Гамянін. За його словами, слухати російського дипломата "не можна було без склянки горілки".

Президент Росії Володимир Путін не хоче завершувати війну, він хоче взяти паузу. Саме для цього йому потрібні так звані переговори, заявляв президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Лавров зробив цинічну заяву про мирні переговори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі