понеділок, 30 травня 2022 09:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Лавров обвинуватив Францію у "розпалюванні неонацизму" в Україні

Лавров обвинуватив Францію у "розпалюванні неонацизму" в Україні
За словами російського міністра, Париж активно озброює Україну, зокрема наступальними озброєннями, і вимагає вести війну до переможного кінця і завдати Росії поразки. Фото: eastnews.ua

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров обвинуватив Францію у розпалюванні неонацизму в Україні.

Париж активно озброює Україну та відіграє одну з ініціативних ролей у цьому процесі, заявив він у інтерв'ю французькому телеканалу TF1.

"На превеликий жаль, у тому, що стосується розпалювання українського націоналізму, неонацизму, Франція грає одну з ініціативних ролей. Нам сумно це бачити. У Київ постачають зокрема наступальне озброєння, Париж вимагає вести війну до переможного кінця і завдати РФ поразки", - сказав Лавров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавров прокоментував чутки про хворобу Путіна

Росію, на його думку, не хочуть почути на Заході.

"Це свідчить лише про те, що всі наші багаторічні звернення до Заходу із закликом домовлятися на рівноправній основі не просто не були почуті, а свідомо проігноровані. Отже, Захід ніколи і не хотів співдружності та співпраці з РФ", - підсумував Лавров.

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 30 травня. Заяву Лаврова там вважають свідомою маніпуляцією.

В інтерв'ю французькому телеканалу Лавров також заявив, що терміни "спецоперації" Росії в Україні обумовлені наказом категорично уникати ударів по цивільній інфраструктурі. Це - фейк. Таким чином глава МЗС РФ намагається виправдати воєнні поразки Росії.

Зараз ви читаєте новину «Лавров обвинуватив Францію у "розпалюванні неонацизму" в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі