вівторок, 06 квітня 2010 14:46

Лавринович натякнув Тимошенко, що вона вже ніхто

Лавринович натякнув Тимошенко, що вона вже ніхто

Міністр юстиції України Олександр Лавринович вважає, що своїми заявами лідер БЮТ, екс-прем"єр Юлія Тимошенко чинить тиск на суддів Конституційного суду перед їх вердиктом щодо правомірності або неправомірності парламентської коаліції.

Про це Лавринович сказав у вівторок в інтерв"ю Інтерфакс.

На його думку, в заяві Тимошенко на брифінгу у вівторок, 6 квітня, звучать прямі погрози звільнити тих суддів, які проголосують за правомірність коаліції.

"Повинен нагадати Тимошенко: вона не мала повноважень звільняти суддів Конституційного суду, коли була при владі, тим більше у неї немає цього права сьогодні.

Єдині повноваження, які вона має в своєму розпорядженні, - це висловлювати свою критику на адресу влади.

Але вона не отримала права тиснути на Конституційний суд і впливати на його рішення. І те, що вона дає зрозуміти, що знає можливе рішення Конституційного суду, свідчить про те, що вона незаконним способом отримує інформацію, яка готується в режимі дорадчої кімнати", - заявив Лавринович.

"Конституційні судді можуть спокійно працювати і ухвалювати незалежні і об"єктивні рішення. Тимошенко не має права тиснути на них або загрожувати їм яким-небудь чином", - підкреслив міністр.

Як повідомлялося, раніше Тимошенко заявила, що отримала запрошення в Генеральну прокуратуру у зв"язку з її заявами про тиск на суддів КС в справі про легітимність створення нинішньої парламентської коаліції.

Лідер БЮТ відзначила, що розцінює повістку як репресії з боку нинішніх властей, проте повідомила, що в Генпрокуратуру піде.

29 березня Тимошенко заявила, що оточення президента Януковича вимагає від КС ухвалити рішення про легітимність створення нової парламентської коаліції і формування уряду до візиту Януковича в США, запланованого на 11 квітня.

Вона також заявила, що судді КС "поодинці викликаються до представників Януковича" і отримують пропозиції або визнати коаліцію і уряд легітимними, або написати заяву про відхід за власним бажанням.

Зараз ви читаєте новину «Лавринович натякнув Тимошенко, що вона вже ніхто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі