вівторок, 12 листопада 2013 19:46

Ландик просить Януковича відкласти на рік підписання Угоди про асоціацію

Ландик просить Януковича відкласти на рік підписання Угоди про асоціацію
Валентин Ландик Фото: investgazeta.net

Народний депутат Валентин Ландик пропонує президенту України Віктору Януковичу відкласти на рік підписання Угоди з Європейським Союзом про асоціацію.

У ході зустрічі Януковича з представниками Українського союзу промисловців і підприємців та Федерації профспілок України у вівторок Ландик розповів про проблеми з експортом продукції до країн-членів Митного союзу. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"У нас сьогодні величезні проблеми з Росією, Казахстаном, куди ми відвантажуємо більше 50% продукції", - сказав депутат, зазначивши, що українська продукція може стати неконкурентоспроможною після підписання Угоди з Європейським Союзом про асоціацію, оскільки в такому випадку обсяги експорту українських товарів до країни Митного союзу будуть обмежені.

"Якщо це можливо, давайте підписання на один рік поки перенесемо. Ще дайте нам можливість підготуватися, дайте можливість закупити обладнання. Це велике прохання не тільки моє, це велике прохання промисловців", - сказав Ландик.

"Я уважно прочитав ваші листи, звернення та пропозиції. Поділяю вашу стурбованість ситуацією, яка є в країні", - сказав Янукович.

Президент відзначив, що гостра ситуація, зокрема, спостерігається у будівельній галузі, машинобудуванні.

"Деякі заводи вже працюють неповний робочий день і скорочується заробітна плата, є загроза втрати робочих місць", - зазначив глава держави.

На його думку, така ситуація неприпустима і вимагає негайного вирішення.

Як зазначає "Інтерфакс-Україна", народному депутату Валентину Ландіку належить понад 78% акцій ПАТ "Норд" - головного підприємства групи "Норд" - інтегрованого науково-виробничого об'єднання машинобудівних заводів і організацій з річним обігом понад $1 млрд.

Спеціалізується на випуску холодильників і морозильників, газових і електроплит, торговельного обладнання, кондиціонерів, хімічної та електротехнічної продукції.

ПАТ "Норд", найбільший український виробник холодильної техніки, у 2012 році збільшило чистий збиток на 10,1% порівняно з 2011 роком - до 76 577 млн грн, інших показників наразі не оприлюднило.

Синові Ландіка, Андрію, належить 12,396% акцій ПАТ.

Зараз ви читаєте новину «Ландик просить Януковича відкласти на рік підписання Угоди про асоціацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

85

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі