пʼятниця, 21 грудня 2012 21:58

Кузьмін: "У США готували план з нейтралізації мене. У цьому задіяні американські високопосадовці"

Кузьмін: "У США готували план з нейтралізації мене. У цьому задіяні американські високопосадовці"
Ренат Кузьмін. Фото: kharkov.comments.ua

Американські чиновники намагаються завадити розслідуванню справи про вбивство Євгена Щербаня та висуненню звинувачень екс-прем'єру Юлії Тимошенко.

Про це в ефірі Першого національного каналу заявив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін.

Кузьмін вкотре заявив, що проти нього в США готувався заговір і його намагалися заарештувати. про небезпеку цього його попередив Микола Мельниченко. Саме він і розповів про деталі арешту, який було заплановано.

"Американській владі і послу США в Україні Джону Теффту, добре відомо, що я ніколи не допитував у США Кириченко. Ясно, що деякі американські чиновники приховують правду про вбивство Щербаня і роль Юлії Тимошенко у різних злочинах. Замість того, щоб допомогти українському слідству в розкритті вбивств і корупції, в США був розроблений план по знищенню кримінальної справи про вбивство Щербаня", - наголосив заступник генпрокурора.

Він уточнив: "Частиною цього плану була нейтралізація мене, як керівника слідчої групи".

"Шляхом незаконного арешту в Америці, за сфабрикованими звинуваченнями, з примусом майора Мельниченка до дачі свідчень у справі про вбивство. Мельниченко попередив мене про підготовку провокації, і я змушений був покинути США раніше запланованого терміну", - наголосив він.

Кузьмін уточнив: "Повернувшись в Україну Мельниченко назвав імена та прізвища усіх причетних до цього беззаконня. Серед них високопоставлені особи Держдепартаменту США".

Саме про це ідеться у листі, написаному Кузьміним до президента США Барака Обами. Він уточнив, що мав намір попередити американського президента про злочини, які готуються в його країні.

Зараз ви читаєте новину «Кузьмін: "У США готували план з нейтралізації мене. У цьому задіяні американські високопосадовці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

143

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі