вівторок, 26 липня 2022 12:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Кулеба різко відреагував на газовий шантаж Путіна щодо Європи

Кулеба різко відреагував на газовий шантаж Путіна щодо Європи
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Фото: ОП

Газова війна президента Російської Федерації Володимира Путіна проти Європи є прямим продовженням його війни проти України.

Єдиний спосіб зупинити її – це позбутися залежності від РФ. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в Twitter 26 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ зменшила прокачку газу в Європу. Кажуть про несправність турбіни

Міністр вважає, що скрізь, де Путін може зашкодити, "він це зробить".

"Він використає будь-яку залежність Європи від Росії, щоб зруйнувати нормальне життя кожної європейської родини. Єдиний спосіб – дати удар у відповідь і позбутися будь-якої залежності", – написав Кулеба.

Росія не збирається відновлювати постачання газу європейським країнам, як вона зобовʼязалася за контрактами, оскільки РФ оголосила Європі газову війну, заявив президент Володимир Зеленський.

РФ вже постачає газ частково або взагалі не постачає в 12 країн-членів Європейського Союзу. Тому Європа має бути готова до повного зупинення постачання російського газу "рано чи пізно", заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Повністю відмовитися від постачання російського газу в Європу планують не пізніше 2027 року.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба різко відреагував на газовий шантаж Путіна щодо Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі