понеділок, 03 червня 2024 17:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Кулеба розповів про істерику Росії щодо саміту миру
3

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся із міністром закордонних справ Естонії Маргусом Цахкною
Фото: mfa.gov.ua
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся із міністром закордонних справ Естонії Маргусом Цахкною
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся із міністром закордонних справ Естонії Маргусом Цахкною

Показником важливості Глобального саміту миру є системна робота країни-агресорки Російської Федерації у всьому світі з підриву його проведення.

Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу з міністром закордонних справ Естонії Маргусом Цахкною, повідомив сайт МЗС.

"Росія використовує три види протидії. Перший - дискредитація Саміту миру через розсилку листів, публічні заяви та закриті зустрічі, де Росія намагається переконати країни в його незначущості. Другий - спроби переконати окремі країни взагалі не брати участь у саміті. Третій - спроби переконати країни, що підтвердили свою участь, приїхати на максимально низькому рівні", - сказав Кулеба.

Найактивніше РФ намагається впливати на країни Азії, Африки і Південної Америки, розповів міністр.

Українська дипломатія працює в усіх регіонах світу й успішно протидіє деструктивній діяльності РФ, сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швеція оголосила найбільший пакет допомоги Україні

Україна спільно з партнерами створює прецедент скликання Саміту миру не на умовах країни-агресора чи країни-посередника, а на умовах Статуту ООН, заявив міністр.

"Президент України Володимир Зеленський і МЗС ведуть активну дипломатію в усіх куточках та регіонах задля мобілізації світу, який стоятиме на принципах Статуту ООН й принципу територіальної цілісності держав", - сказав Кулеба.

Міністр наголосив на тому, що країни, які захищають правила Статуту ООН, протистоять тим країнам, які хочуть їх переписати під себе і зруйнувати світ, у якому нації мирно співіснують.

"Коли російські прикордонники переміщують буйки у Нарві, коли відбуваються російські кібератаки в Європі, коли плануються теракти та здійснюються спроби зірвати проведення Саміту миру - це все складові однієї картини, одного протистояння", - заявив Кулеба.

У січні цього року президент України Володимир Зеленський під час візиту до Швейцарії заявив про підготовку до проведення саміту миру. Захід відбудеться 15-16 червня.

Участь у саміті вже підтвердили 106 країн. На саміт приїдуть 70-75 лідерів держав, сказав Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба розповів про істерику Росії щодо саміту миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі