понеділок, 09 жовтня 2023 22:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Кулеба пояснив, чому Іран продає зброю Росії

Кулеба пояснив, чому Іран продає зброю Росії
Ірану вигідно торгувати з Росією. Фото: Pexels

Іран передає Росії зброю виключно для власної вигоди.

Тегеран зараз перебуває у вигідній позиції щодо стосунків з різними країнами. Про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає Forbes.

"Не секрет, що Росія хоче отримати від Ірану ракети. Західні країни намагаються цьому запобігти, тому навколо Ірану відбувається дуже активна дипломатія", - вказав він.

Ситуація хитка і для Росії, і для України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран хоче передати Росії ракети дальньої дії: подробиці від ISW

"Іран тут у вигідній позиції. Вони відчувають, що у них в руках є актив, яким вони можуть оперувати у відносинах з різними гравцями", - додав Кулеба.

Тегеран насамперед думає про свої власні інтереси, а не про те, як би ще допомогти Росії.

Присутність Російської Федерація в Раді ООН з прав людини, з якого її виключили навесні 2022 року, суперечить вчинкам армії РФ в Україні. Про це, коментуючи інформацію про спроби Кремля повернутися в цей орган, під час брифінгу заявив спікер Державного департаменту США Меттью Міллер.

У квітні 2022-го Генеральна Асамблея ООН призупинила членство Росії в Раді ООН з прав людини. За виключення РФ проголосували 93 країни, проти – 24, ще 58 утрималися. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба тоді зазначив, що військовим злочинцям не місце в органах ООН із захисту прав людини.

Днями ЗМІ повідомили, що Росія хоче повернутися до Ради ООН з прав людини і для цього намагається заручитися підтримкою інших країн. На сьогоднішній день РФ є кандидатом на виборах до Ради з прав людини 2024-2026 років, які мають відбутися 10 жовтня. Росія за місце в Раді пропонує малим країнам зерно і зброю в обмін на їхні голоси.

Влада Сполучених Штатів Америки вирішила не запрошувати російського диктатора Володимира Путіна на саміт Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС). Росія надіслала до організаторів саміту запит щодо участі своїх представників, заявив посол з особливих доручень російського МЗС Марат Бердиєв.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба пояснив, чому Іран продає зброю Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі