четвер, 12 вересня 2013 06:57

Кубань повинна повернутись до складу України — Тарас Чубай

Кубань повинна повернутись до складу України — Тарас Чубай
Тарас Чубай. Фото: afishalviv.net

Відомий український співак Тарас Чубай вважає, що Кубань має повернутись до складу України.

Про це він сказав в ефірі телеканалу ТВі, обговорюючи тему сепаратизму і багатокультурності із письменником Юрієм Андруховичем.

"Мені здається, що в цій багатокультурній, багатонаціональній, прекрасній за задумом країні зникають, скажімо, азовські греки, зникають кримські татари, зникають турки, гагаузи, євреї, поляки і молдавани. І це все відбувається саме в сьогоднішній Україні", - зазначив Андрухович.

Він пояснив, що таке явище має місце, оскільки українське суспільство поділено не на ці численні етноси, а всього на два підвиди – "гомо совєтікус" і "гомо українікус".

Разом з тим, Чубай наголосив, що кримські татари не піддаються негативним впливам й тримаються купи.

"Вони знімають фільми, є музика, їхні поп-зірки вже з'являються. Отже, коли йдеться про Крим і кримських татар, то зараз такий момент в країні, коли ми можемо бути спільниками і є ними. Не можемо відділяти Крим – там живуть наші спільники", - заявив співак.

Крім того, на його думку, варто прагнути до експансії.

"Хочеш чи не хочеш – її треба хотіти. Мені здається, що це нормальне здорове почуття. Кубань повинна повернутися до складу України, і Холмщина також. Мені не вистачає Кубані й Холмщини", - підкреслив Чубай.

Зараз ви читаєте новину «Кубань повинна повернутись до складу України — Тарас Чубай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

406

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі