пʼятниця, 22 лютого 2008 16:44

Кримські татари пообіцяли не відокремлюватися, якщо їх поважатимуть

Депутат Верховної Ради, член фракції блоку "Наша Україна - Народна Самооборона", голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемільов виключає ініціативу кримських татар щодо проголошення незалежності за прикладом албанців у Косові у разі непорушення прав народу.

Про це він сказав на прес-конференції.

"Косово не може бути прецедентом для України... Якщо поважатимуть наші права (права кримськотатарського народу) - ми відокремлюватися не будемо", - сказав він.

Джемільов вважає причиною проголошення незалежності Косова порушення прав людини з боку Сербії.

Він сказав, що кримські татари виступають за автономію в рамках суверенної держави.

Депутат зазначив, що Міністерство закордонних справ зробило збалансовану заяву й поставилося до проблеми в Косові з розумінням.

Президент Віктор Ющенко доручив Міністерству закордонних справ провести консультації з Європейським Союзом, США й Росією для вироблення позиції України щодо проголошення незалежності Косова.

17 лютого Косово проголосило незалежність.

Уряд Сербії прийняв рішення не визнавати проголошення незалежності Косова.

18 лютого, на екстреному засіданні Ради безпеки ООН у Нью-Йорку (США), скликаному з ініціативи Росії, пройшли дискусії з приводу однобічного проголошення незалежності в Косові.

Раніше Україна виступала проти використання будь-якого рішення по статусу Косова як прецеденту при вирішенні інших регіональних конфліктів.

Україна готова підтримати те рішення щодо визначення статусу Косова, яке прийме Рада безпеки Організації Об"єднаних Націй, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Кримські татари пообіцяли не відокремлюватися, якщо їх поважатимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі