четвер, 26 травня 2011 11:24

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Кримінальні справи кинули тінь на Тимошенко - експерт

Кримінальні справи кинули тінь на Тимошенко - експерт

Рейтинг президента Віктора Януковича є відносно високим, тому що він тільки рік при владі.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимир Бондаренко.

"Рейтинг Януковича впав у порівнянні із виборами, бо він не виконав своїх обіцянок – покращення життя не відбулося. Деякі з них зробив навпаки – не надав російській мові статусу державної", - зазначив він.

За словами експерта, електорат Тимошенко "відгризають" інші опозиціонери – Яценюк та "Свобода".

"Кримінальні справи також кинули на неї тінь. Поки не відбудеться суд, люди вірять звинуваченням Генпрокуратури на її адресу. Яценюк працює, як послідовний представник не крикливої опозиції. Він завжди пропонує альтернативу рішенням влади. Продовжує заявляти про себе, як політик, орієнтований на Європу. Яценюк молодий і не зав'язаний у корупційних скандалах, тому подобається людям", - зауважив Бондаренко.

"Тігіпко позиціонував себе як альтернатива діючої влади, а став її представником. Він взяв на себе тягар непопулярних реформ. Дивно, як він себе ще політично не знищив. Якщо Тігіпко вдало піде у відставку, заявивши, що йому не дали зробити для людей, що він хотів, його рейтинг зросте. Симоненко скомпрометував себе, коли Компартія пішла у правлячу більшість і зайняла корумповані посади. Їхній Ігор Калєтнік очолив митницю, і розпочався шлейф скандалів. КПУ давно потребує нового харизматичного лідера. В його особі бачать людину, яка пристосовується до влади, вигукуючи правильні гасла", - наголосив політолог.

Експерт вважає, що спонсори Олега Тягнибока ведуть його до парламенту, бо владі є вигідним такий радикальний спаринг-партнер.

Нагадаємо, згідно із соцдослідженням компанії "Соціс", якби вибори президента проходили найближчого тижня, до другого туру знову вийшли б Віктор Янукович та Юлія Тимошенко.

Електоральна підтримка ймовірних кандидатів становить: Віктор Янукович – 16,9%, Юлія Тимошенко – 12,1%, Арсеній Яценюк – 7,3%, Сергій Тігіпко – 4,8%, Петро Симоненко та Олег Тягнибок – 2,6%.

Зараз ви читаєте новину «Кримінальні справи кинули тінь на Тимошенко - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі