вівторок, 29 листопада 2022 18:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Країнам НАТО треба терміново збільшити виробництво зброї – Кулеба

Країнам НАТО треба терміново збільшити виробництво зброї – Кулеба
Є країни, які мають необхідну Україні зброю, але не збираються продавати її в достатній кількості, заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба. Фото: eastnews.ua

Є країни, які мають необхідну Україні зброю, але не збираються продавати її в достатній кількості з політичних міркувань.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю Politico.

"Також ми повинні дивитися в очі одному факту: у світі є країни, які мають те, що потрібно Україні, але які не збираються продавати це в достатній кількості з політичних міркувань. Замість того, щоб розраховувати на них і витрачати місяці на спроби переконати їх, виробництво має бути запущено, щоб ми не потрапили в залежність від примх третіх країн, у яких є речі в запасах, але які не бажають ними ділитися", – сказав він.

Міністр відзначив, що посадовці повинні бути реалістами і менше покладатися на непостійних партнерів. Також Кулеба виступив із закликом до країн НАТО "вже сьогодні почати виробництво необхідної зброї", без чого Україні не виграти так просто. Міністр конкретизував, що Україні потрібні ППО, танки і виробничі лінії.

Кулеба також сказав про зміни, які він хотів би бачити в прийнятті рішень Заходом щодо підтримки Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба переговорив щодо Запорізької АЕС з Гроссі в Бухаресті

"Ми втратили надто багато часу, і надто багато життів, і надто багато квадратних кілометрів нашої землі. Тому я думаю, я сподіваюся, що мудрість переможе, що все треба робити вчасно, а не чекати, коли розгорнеться чергова трагедія, щоб хтось зміг подолати психологічні бар'єри прийняття того чи іншого рішення щодо Україна", – сказав глава МЗС України.

Він також назвав перебільшеними повідомлення про тиск від тих, хто хотів би, щоб Україна розглядала можливість переговорів з Росією.

"Я б не сказав, що його не існує, але він не прийняв форми навіть м'якого тиску. Я б назвав це просто обговоренням того, що буде далі, як ми збираємося впоратися з цим разом", – додав Кулеба.

Системи протиповітряної оборони Patriot та трансформатори для України будуть серед найголовніших тем саміту НАТО 29−30 листопада у Бухаресті. Учасники, зокрема, обговорять енергетичну безпеку України. Про це під час спілкування з журналістами розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Країнам НАТО треба терміново збільшити виробництво зброї – Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі