неділя, 24 квітня 2022 13:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Крадуть унітази й собачі будки: Подоляк перелічив "досягнення" росіян у війні проти України

Крадуть унітази й собачі будки: Подоляк перелічив "досягнення" росіян у війні проти України
Радник Офіса президента Михайло Подоляк. Фото: Офіс президента

Два місяці триває війна Росії проти України.

Радник Офіса президента Михайло Подоляк перелічив "досягнення" російських окупантів у війні проти України. Про це написав у Telegram.

"За 60 днів неймовірно швидко втратили майже 22 тисячі своїх солдатів (убитими), втратили сімох (за непідтвердженими поки що даними - дев'ятьох) генералів. "Російські військові кораблі" ("Москва" зокрема) навчилися слідувати за правильною адресою. Довели світові (із фото та відеофіксацією), що росіяни - це синонім масового насильства, убивства дітей, спалювання трупів мирних громадян", - пише він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подоляк запропонував Росії три "маріупольські кроки"

Подоляк додає, окупанти довели світові, що Росія настільки "заможна" країна, що її армія масово краде в українців унітази, собачі будки, ношені речі.

І продовжують доводити, що шизофренія буває колективною та безмежною, "особливо, коли пропаганда вміє називати російських нацистів "визволителями", а терор в іншій країні - "визволенням".

"Довели світові, що "другі за силою армії" воюють лише з мирними громадянами та житловими кварталами. Окупанти випустили в українські міста 1700 крилатих ракет, у прямому ефірі руйнуючи наш давній Київ, Львів, Харків, Одесу, Дніпро, Чернігів. Об'єднали Європу у зневазі до росіян і обнулили всіх своїх шредер-курц-лобістів. НАТО швидко розширюється завдяки фінам і шведам", - каже Подоляк.

Радник зауважує, що зараз весь світ охоче б'є за російський паспорт. Також Росія зібрала найбільші санкції, чим подала заявку на батл проти Північної Кореї за звання головного світового вигнанця.

"Окупанти швидко обнуляють російську культуру. Світ зневажливо відмовляється від вистав і книжок. Зробили Україну глобальним символом свободи та стійкості", - написав Подоляк.

Втрати російських окупантів в Україні станом на 24 квітня становлять орієнтовно 21,8 тис. осіб. Ворог із початку активної фази війни втратив також багато техніки: танків - 873; бойових броньованих машин - 2238; артилерійських систем - 408; РСЗВ - 147; засобів ППО - 69; літаків - 179; гелікоптерів - 154; автомобільної техніки - 1557; кораблів/катерів - вісім; цистерн з ПММ - 76; БПЛА оперативно-тактичного рівня - 191; спеціальної техніки - 28; пускових установок ОТРК/ТРК - чотири.

Зараз ви читаєте новину «Крадуть унітази й собачі будки: Подоляк перелічив "досягнення" росіян у війні проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі