середа, 28 грудня 2022 14:41

Конституційний суд роз'яснив рішення у справі про РПЦ в Україні

Конституційний суд роз'яснив рішення у справі про РПЦ в Україні
Вчора Конституційний суд визнав конституційними зміни до закону "Про свободу совісті та релігійні організації". Фото: nazk.gov.ua

У Конституційному суді роз'яснили рішення у справі щодо Російської православної церкви в Україні.

Суддя-доповідач Сергій Головатий тривалість розгляду справи – 49 депутатів звернулися до КСУ з поданням у січні 2019 року – пояснив специфікою діяльності КСУ. Про це сказав на брифінгу, пише "Радіо Свобода".

Головатий сказав, що рішення у справі щодо назв релігійних організацій не впливає на застосування відповідного закону. Як його застосовувати – компетенція органів виконавчої влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов – московським попам в Україні: "Путін – Сатана"

Вчора Конституційний суд постановив, що закон, який зобов'язує УПЦ МП змінити назву так, щоб вона вказувала на її належність до Росії, відповідає Конституції.

Міністерство культури та інформаційної політики не рекомендуватиме Лаврському заповідникові продовжувати угоду з РПЦ в Україні на оренду Успенського собору і Трапезної церкви у Верхній лаврі.

Зараз ви читаєте новину «Конституційний суд роз'яснив рішення у справі про РПЦ в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі