середа, 23 серпня 2023 05:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Конгрес виділить додаткові кошти для України – Білий дім

Конгрес виділить додаткові кошти для України – Білий дім
Джейк Салліван розповів про допомогу Україні. Фото: Getty Images

Конгрес Сполучених Штатів схвалить виділення додаткової допомоги Україні, яка необхідна для захисту від російських загарбників.

Україна потребує допомоги та інструментів, які необхідні їй для захисту свого суверенітету і територіальної цілісності, заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дуже важка битва – генерал Міллі про контрнаступ ЗСУ

"Як у Палаті представників, так і в Сенаті є сильні голоси республіканців і демократів, які обіймають ключові керівні посади та виступають за продовження фінансової підтримки України", – ідеться в заяві.

Він вважає, що підтримка збережеться, навіть попри лунаючі дисидентські голоси. В адміністрації Джо Байдена рахують, що мають міцний двопартійний фундамент підтримки політики щодо підтримки і захисту України.

Цього місяця США оголосили новий пакет військової допомоги, який передбачає, зокрема, боєприпаси для протиповітряної оборони та артилерійські снаряди. США і союзники допомагатимуть Україні стільки, скільки буде потрібно, заявив державний секретар Ентоні Блінкен.

Україні нададуть американські винищувачі F-16 після навчання українських пілотів, сказав Салліван.

Зараз ви читаєте новину «Конгрес виділить додаткові кошти для України – Білий дім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі