понеділок, 21 серпня 2023 01:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Дуже важка битва – генерал Міллі про контрнаступ ЗСУ

Дуже важка битва – генерал Міллі про контрнаступ ЗСУ
Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі прокоментував український контрнаступ. Фото: ВВС

Повне звільнення України від російських військ вимагає значних зусиль. Контрнаступ Збройних сил України – це важка битва.

Деокупація українських територій – це "довга, дуже важка війна з великими втратами", заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі в інтерв'ю The Washington Post.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ поміняли тактику контрнаступу – The Economist

"Кілька місяців тому я казав, що цей наступ буде довгим, кривавим і повільним. Так воно і є: довгим, кривавим і повільним, і це дуже, дуже важка битва", – наголосив американський генерал.

Він підкреслив, що досягнення цих цілей військовими засобами займе дуже багато часу і натякнув, що їх можна досягти за допомогою дипломатичних засобів.

Україна продовжуватиме контрнаступ, щоб дотиснути Російську Федерацію та звільнити всі тимчасово окуповані території.

Збройні сили України наступають та рухаються вперед, заявив президент Володимир Зеленський.

Він зазначив, що Україна очікувала поки у неї з'являться потужності для контрнаступу. Також зауважив, що поки Україна чекала надання військової допомоги від партнерів, окупанти мінували території та робили укріплення.

За словами президента, літаки можуть прискорити цей процес. Також він відзначив важливість протиповітряної оборони, оскільки попереду зима й українці, як ніхто знають, що таке бути без світла.

Зараз ви читаєте новину «Дуже важка битва – генерал Міллі про контрнаступ ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі