вівторок, 26 грудня 2023 12:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Комітет з питань нацбезпеки окреслив перебіг війни наступного року

Комітет з питань нацбезпеки окреслив перебіг війни наступного року
Важливо доводити партнерам і союзникам, що ракети, які збивають в Україні їхньою зброєю, колись можуть полетіти по їхніх містах. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Завданням військовослужбовців ЗСУ на найближчу перспективу - не пропустити противника далі на фронті.

А також завдати ворогу максимальних втрат, заявив секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки Роман Костенко в інтерв'ю "Укрінформу".

"Щодо наступного року. Думаю, війна буде приблизно така сама, як і цьогоріч, позиційна з елементами активних дій. Тому це буде рік мобілізації і підготовки. І це було би правильно - мобілізовувати і готувати. Наше завдання на найближчу перспективу - створити умови для подальшого просування та звільнення територій", - зазначив він.

Костенко підкреслив, що для реалізації цього завдання Силам оборони потрібні далекобійні ракети, якими можна на оперативну глибину вражати штаби, склади і логістику російських військових.

"Звичайно, було б добре мати ракети, які би досягали території Російської Федерації, її інфраструктурних і військових об'єктів. Сподіваюся, що в нас з'явиться така можливість", - додав секретар Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони і розвідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дрони на фронті у рази ефективніші, ніж артилерія - полковник СБУ

ЗСУ для ведення активних бойових дій на передовій необхідні снаряди до артилерії різних калібрів, а серед поточних потреб - спорядження, боєприпаси, стволи.

"Потрібна велика кількість дронів різних типів та боєприпасів до них, системи РЕБ. Також потрібні системи ППО, щоб ми могли збивати якомога більше дронів і ракет. Важливо доводити партнерам і союзникам, що ракети, які збивають в Україні їхньою зброєю, колись можуть полетіти по їхніх містах, якщо постачання систем протиповітряної оборони припиняться. Вони мають розуміти, що просто дають нам ресурси, щоб їм не довелося воювати", - наголосив Костенко.

Російські окупанти на початку наступного року можуть піти у новий наступ.

Після президентських виборів у Росії в березні 2024 року, коли диктатор Володимир Путін знову очолить РФ, відбудеться старт нової наступальної операції в Україні, вважає військовий експерт Михайло Жирохов.

Зараз ви читаєте новину «Комітет з питань нацбезпеки окреслив перебіг війни наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі