неділя, 03 травня 2020 00:35

Коломойський планує співпрацювати з Портновим

Коломойський планує співпрацювати з Портновим
Коломойський планує звернутися до ЄСПЛ. Фото: Уніан

Колишній власник "Приватбанку", олігарх Ігор Коломойський після ухвалення банківського законопроєкту планує звертатися до Європейського суду з прав людини і співпрацювати у цьому питання з колишнім головою Адміністрації президента часів Януковича, юристом Андрієм Портновим.

"Коли ухвалять банківський закон, тоді вже буду звертатися. Ми обговорювали так, побіжно. Чому до нього? Він має великий досвід з 2014 року, він себе захищав, ще в нього були клієнти в його адвокатському об'єднані і він все виграв", — Коломойський розповів у коментарі hromadske.

За його словами, ухвалення так званого "антиколомойського закону" на деякий час віддаляє його судову боротьбу за Приватбанк в Україні, але відчиняє двері до Європейського суду з прав людини.

"Тобто, мене пограбували, цей "антиколомойський" закон закриває мені можливості на певний час судитися в Україні, тобто можливості на відновлення справедливості вичерпані і я можу звертатися до Європейського суду. Портнов, до речі, з цього приводу зробив коментар якось. Напевно я до нього звернусь, щоб він нас обслуговував. І отримаємо вирок Європейського суду, що націоналізація була незаконною, треба все повернути. І що тоді? Україні буде від цього легше? Рано чи пізно буде. А так виходить, що нова влада стала спільниками минулої у цьому питанні", — пояснив олігарх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представників МВФ запросили в Раду на розгляд "антиколомойського" закону

Як відомо, Верховна Рада планує провести у середу, 15 квітня, позачергове засідання задля ухвалення змін до регламенту щодо спрощення розгляду законопроєктів, до яких надійшло понад 500 поправок.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський планує співпрацювати з Портновим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі