пʼятниця, 09 жовтня 2015 11:56

Казахстан може стати альтернативою донбаському вугіллю

Казахстан може стати альтернативою донбаському вугіллю
president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко і президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв обговорили ситуацію з поставками вугілля і нафти в Україну.

"По поставкам вугілля, необхідного для електростанцій України, ми визначили, що для цього необхідно... Наші приватні компанії між собою домовляться", - сказав Назарбаєв після переговорів з українським президентом в Астані.

У той же час, за словами Порошенка, найближчим часом НАК "Нафтогаз України" і АТ НК "КазМунайГаз" проведуть спільні консультації.

"Думаю, ви побачите цікавий розвиток співпраці між НАК "Нафтогаз-Україна" і "КазМунайГа ", які найближчим часом проведуть консультації по енергетичній сфері", - зазначив він.

Що стосується можливості поставок нафти, то президент Казахстану зауважив: "Поставки на нафтопереробні заводи України сирої нафти проблематичні, оскільки проходять через територію РФ".

Порошенко вперше перебуває з офіційним візитом у Казахстані. Крім енергетичних питань, глави двох держави підняли ще ряд тем.

За підсумками переговорів на вищому рівні було підписано план дій "Україна - Казахстан" на 2015-2017 роки.

Також стало відомо, що Назарбаєв відвідає Україну в 2016 році.

Зараз ви читаєте новину «Казахстан може стати альтернативою донбаському вугіллю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі