пʼятниця, 27 травня 2022 20:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Канцлер Австрії каже, що Путін готовий до обміну полоненими

Канцлер Австрії каже, що Путін готовий до обміну полоненими
Канцлер Австрії Карл Негаммер каже, що президент РФ Володимир Путін послав йому "позитивний сигнал". Фото: eastnews.ua

Канцлер Австрії Карл Негаммер каже, що президент РФ Володимир Путін погодився інтенсифікувати процес обміну полоненими з Україною.

Про це він сказав за підсумками телефонної розмови, повідомляє Kurier.

Негаммер і Путін говорили 45 хв. Обговорили гуманітарні аспекти війни в Україні. Канцлер назвав розмову "доволі напруженою і вкрай серйозною".

Канцлер нібито почув від Путіна "позитивні сигнали" щодо вивезення українських товарів через порти Чорного моря. Негаммер пообіцяв повідомити генсеку ООН щодо позиції Росії про розгортання місії ООН для гарантування продовольчої безпеки світу.

"Путін запевнив, що зусилля з обміну полоненими знову активізують. Він упевнений, що такий обмін невдовзі буде можливий", - розповів Негаммер.

За його інформацією, Путін гарантував доступ працівників Червоного Хреста до полонених українців. Наполіг на тому ж для росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Було б краще, якби війна скоріше закінчилася - Путін австрійському канцлеру

У пресрелізі Кремля зазначено, що Путін переклав відповідальність за безпеку судноплавства на Україну. Нібито ми самі замінували морські порти. А продовольча безпека світу опинилася під загрозою "внаслідок антиросійських санкцій США та Євросоюзу".

Президент Російської Федерації Володимир Путін перебуває у власному маленькому світі. Він вірить, що виграє війну в Україні. Про це сказав канцлер Австрії Карл Негаммер, який особисто зустрічався з Путіним.

Зараз ви читаєте новину «Канцлер Австрії каже, що Путін готовий до обміну полоненими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі