вівторок, 12 квітня 2022 06:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Було б краще, якби війна скоріше закінчилася - Путін австрійському канцлеру

Було б краще, якби війна скоріше закінчилася - Путін австрійському канцлеру
Негаммер став першим главою уряду країни ЄС, якого Путін прийняв після вторгнення Росії в Україну 24 лютого Фото: нформаційне агентство ПІК

Президент РФ Володимир Путін зустрівся із канцлером Австрії Карлом Негаммером. У розмові глава Кремля сказав, що було б краще, "якби війна скоріше закінчилася". Щоправда, незрозуміло, який саме зміст Путін вклав у ці слова.

За словами Негаммера, фраза могла сигналізувати, що Путін готовий до мирних переговорів або що він міг готувати швидкий і жорстокий напад на Донбас, пише The New York Times.

"У нас не може бути ілюзій: президент Путін повністю прийняв логіку війни і діє відповідно. От чому я вважаю, що так важливо постійно зіштовхувати його з фактами війни", - сказав канцлер.

Негаммер став першим главою уряду країни ЄС, якого Путін прийняв після вторгнення Росії в Україну 24 лютого. Переговори проходили без помічників і перекладачів. Без спільних фото і заяв для преси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після зустрічі із Зеленським канцлер Австрії їде до Путіна

Негаммер розповів, що розмова була "прямою, відкритою і жорсткою". Під час зустрічі канцлер дуже чітко заявив "про серйозні воєнні злочини в Бучі та інших місцях і наголосив, що кожен винний у них має бути притягнутий до відповідальності". Він також сказав Путіну, що санкції проти Росії залишаться в силі і посилюватимуться, доки в Україні гинуть люди.

Канцлер Австрії Карл Негаммер під час сьогоднішньої зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним хоче говорити правду про війну в Україні. Негаммер стане першим лідером країни ЄС, який зустрінеться з Путіним після початку вторгнення в Україну. Важливо сказати Путіну, якою є реальність.

Зараз ви читаєте новину «Було б краще, якби війна скоріше закінчилася - Путін австрійському канцлеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі