четвер, 29 лютого 2024 08:20

Спецтема: Війна Росії проти України

ISW: Китай та Туреччина розробляють переговорні платформи між Україною і РФ

ISW: Китай та Туреччина розробляють переговорні платформи між Україною і РФ
Кремль найімовірніше перетворить пропозиції КНР на інформаційну зброю. Фото: pixabay.com

Китай і Туреччина, імовірно, створюють власні переговорні платформи для врегулювання війни в Україні.

Росія може використовувати це для просування своїх наративів щодо переговорів з Україною, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Кремль уже робив це, спираючись у пропаганді на підхід КНР щодо розпливчастого мирного політичного плану для України. В МЗС Китаю заявили, що спеціальний представник уряду країни у справах Євразії Лі Хуей відвідає Україну, РФ та низку країн Європи для вирішення військового "конфлікту". Водночас президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 28 лютого вкотре оголосив, що Анкара готова надати Москві та Києву власну платформу для переговорів", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готується до війни з Китаєм - Financial Times

Кремль найімовірніше перетворить ці пропозиції на інформаційну зброю, щоб просувати ідею про те, що Україна відмовляється від переговорів.

"РФ насправді не зацікавлена у чесних переговорах з Україною та припиненні війни на будь-яких умовах, окрім чітко сформульованих Росією", - наголошують аналітики.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що з наразі не бачить ймовірності переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним.

З президентом Росії наразі неможливо сідати за стіл перемовин, адже він не бажає чути нікого і нічого. Про це Зеленський сказав під час пресконференції за підсумками форуму "Україна. Рік 2024".

Він також заявив, що Україна не програє у цій війні, адже найважче було два роки тому. Президент наголосив, що у нас "немає альтернативи не перемогти".

Зараз ви читаєте новину «ISW: Китай та Туреччина розробляють переговорні платформи між Україною і РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі