вівторок, 13 грудня 2022 00:19

Іран хоче обмежити дальність переданих РФ балістичних ракет – ЗМІ

Іран хоче обмежити дальність переданих РФ балістичних ракет – ЗМІ
Іран планує "зберегти обличчя", обмеживши ракетам для РФ дальність. Фото: 5.ua

Іран не відмовився від намірів підтримувати російських терористів зброєю. Однак, побоюючись міжнародної реакції, в Ірані роблять спроби не порушувати резолюцію ООН від 2015 року.

Тому Іран обмежить дальність балістичних ракет Fateh-110, які планується передати російським терористам, а більш далекобійні ракети Zolfaghar взагалі передаватися не будуть, повідомляє видання Axios.

Видання поговорило з ізраїльськими чиновниками, які відзначили, що постачання іранських ракет до РФ можуть порушити резолюцію Ради Безпеки ООН і в кращому випадку привести до нового санкційного удару по Ірану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше за три роки: ЄС розширив санкції проти Ірану

Резолюція РБ ООН, прийнята в рамках ядерної угоди у 2015 році, говорить, що будь-яким країнам категорично заборонено передавати або отримувати від Ірану балістичні ракети та безпілотники, які мають дальність понад 300 км і навантаження понад 500 кг.

12 грудня до пов'язаного з Іраном санкційного списку Рада ЄС внесла чотири фізичні та чотири юридичні особи з Ірану. Вони пов'язані з постачанням в Росію дронів-камікадзе.

Тим часом в Ірані продовжують брехати, заявляючи, що співпраця Тегерана і терористичного режиму у РФ ґрунтується на "спільних інтересах" та нібито не спрямована проти третіх країн. Тегеран також нібито не відправляв озброєння "жодної зі сторін".

Зараз ви читаєте новину «Іран хоче обмежити дальність переданих РФ балістичних ракет – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі