пʼятниця, 29 червня 2012 11:09

Ідея про обрання президента у парламенті — виключно в інтересах влади - "бютівець"

Ідея про обрання президента у парламенті — виключно в інтересах влади - "бютівець"
Андрій Сенченко каже, що Конституційну асамблею використовують як Троянського коня. Фото: glavcom.ua

В опозиції не виключають, що Конституційна асамблея спробує внести до нового проекту Конституції норму про обрання президента України у Верховній Раді.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив член парламентської фракції "БЮТ-Батьківщина" та парламентського комітету з питань правосуддя Андрій Сенченко, коментуючи заяву члена Конституційної асамблеї Петра Мартиненка про те, що обрання президента у парламенті було б ідеальним для України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конституційна асамблея пропише норми відповідальності за невиконання статей Конституції

"Конституційну асамблею використовують як Троянського коня, щоб протягнути ідею обрання президента в парламенті, бо другого терміну нинішньому президенту просто не бачити в силу результаті його діяльності і того, як складаються відносини влади і народу. Країна просто до крайньої межі корумпована за останні два роки. Судове та правове свавілля у широкому сенсі слова — це все то, що явно відштовхне людей від цієї влади, тобто вибратися всенародно не вийде. Тому вони використовують цю ідею", - зазначив політик.

Також за його словами, влада навмисне залучає до роботи Асамблеї порядних та авторитетних людей, щоб протягнути цю ідею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідер КУПРу: міліція підтвердила "зґвалтування" Конституції

"Просто деякі про це не говорять — Кравчук наївно вірить, що йому доручили історичну місію вдосконалення Конституції, але насправді в Конституційну асамблею намагаються втягнути роботу деяких порядних людей, щоб використати їх в таких цілях", - наголосив Сенченко.

Влада намагатиметься поступово "закинути" цю ідею в проект нової Конституції а потім у зручний момент прийняти її.

"Під різними благими намірами вони знайдуть відображення у новому проекті Конституції. Але не для того, щоб люди себе впевненіше відчували затіяли всю цю метушню. Вона затіяна виключно в інтересах нинішньої влади", - акцентував нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковича "замочили" за "зґвалтування" Конституції

Також політик каже, що одним з інструментів маніпулювання громадською думкою є всеукраїнський референдум, через який і спробують провести подібні зміни і узурпувати владу.

"Як винести на референдум документ, який має багато розділів і багато статей, а вибір — так, або ні? Вам подобається перший розділ, не подобається другий, от що в такому випадку відповісти? Саме тому виноситься на референдум тільки для того, щоб обманути народ", - підсумував політик.

Зараз ви читаєте новину «Ідея про обрання президента у парламенті — виключно в інтересах влади - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі