вівторок, 24 липня 2012 18:05

Ідея руху "ЧЕСНО" блискуча, але треба її ще й об'єктивно реалізувати - Яворівський

Ідея руху "ЧЕСНО" блискуча, але треба її ще й об'єктивно реалізувати - Яворівський
Володимир Яворівський закликає "ЧЕСНО" краще перевіряти інформацію. Фото: obozrevatel.com

Ідея руху "ЧЕСНО" підвищує Україну і наближає до громадянського суспільства, але організатором варто було б прискіпливіше перевіряти інформацію і не користуватися жовтою пресою.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив народний депутат Володимир Яворівський.

"Сама по собі ідея відображати громадську думку, відображати об'єктивний образ народного депутата — просто блискуча. В Україні такого ще не було. І така ідея Україну навіть трошки вивищує і піднімає. Я думаю, що авторам тепер треба подумати і над тим, як її реалізовувати", - наголосив він.

Нардеп підкреслив, що це "дуже чітка і скрупульозна робота", бо дуже важливо ніде не помилитися. "Я розумію, як це складно робити. Дуже складно добитися того, щоб була абсолютно об'єктивна істина, - зазначив політик. - Звичайно, у переліку із 450 депутатів, задоволені тільки перших три, яких визнали чесними, тільки вони не мають претензій. Але я переконаний, що десь близько половини мають претензії, але претензії не об'єктивні".

Яворівський пояснив: "Нікому не хочеться, щоб щось йому там згадували. Але я думаю, що критерії, які виставлені, є важливими. Навіть варто було б їх розширити. Скажімо, варто було б включити рівень публічності народного депутата, поміркувати ще над якимись деталями".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові політичні сили пообіцяли дотримуватись критеріїв чесності кандидатів - ЧЕСНО

Водночас, нардеп наголосив, що усю інформацію варто більш детально перевіряти, бо часто вона взята із необ'єктивних джерел: "дуже прикро, коли беруться дані із якихось місцевих боїв, скажемо так, які можливо виплеснулися у пресу. Бо це дуже радикальна оцінка: чесні і не чесні люди".

Так, зокрема, Яворівський переконаний, що звинувачення його у дрібній корупції у спілці письменників є необ'єктивною і він міг би навести відповідні дані, якби його хтось про це розпитав.

"Очевидно, що така сама картина стосується і інших", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми зафіксували абсолютний рекорд негативного відношення до ВР - соціолог

Яворівський підкреслив: "Я розумію, що це проба. Проба все ж таки вдала, при всьому при тому, подобається вона комусь, чи ні. Я думаю, що суспільство придивиться до цієї акції ("ЧЕСНО"). Але потрібно робити другий крок. Було б непогано навіть мати потім певний професійний сегмент у цьому, який би досліджував всі ці речі, перевіряв би їх. Це було б таким моральним судом, моральною оцінкою і це було б дуже здорово".

Нардеп переконаний, що сама ідея наближує Україну до створення громадянського суспільства.

"Оскільки Верховна Рада насправді має найнижчий рівень довіри, бо себе скомпрометувала упродовж кількох скликань і те, що розпочинають саме із Верховної Ради напередодні виборів — це добре і я хочу це привітати", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість народних депутатів приховують від людей свої статки - "ЧЕСНО"

Яворівський закликав організаторів руху "ЧЕСНО" більш детально перевіряти інформацію, особливо якщо вона надходить із жовтої преси. "Треба було б закріпити таку супер об'єктивність. Їх (активістів руху) би боялися більше, ніж суду, більше, ніж охоронців Януковича чи ще когось", - підсумував нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Ідея руху "ЧЕСНО" блискуча, але треба її ще й об'єктивно реалізувати - Яворівський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі