вівторок, 04 жовтня 2016 13:12

Гринів не відступиться від ідеї обмежити доступ до е-декларацій

Гринів не відступиться від ідеї обмежити доступ до е-декларацій
Фото: slovoidilo.ua

Голова фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Гринів знову внесе у Верховну Раду поправки до закону про електронне декларування.

Про це він сказав на засіданні парламенту у вівторок, 4 жовтня.

"Щоб е-декларування не було скомпрометоване та скасоване, потрібно вносити поправки, які зменшать криміногенну ситуацію в країні, дадуть змогу від популізму перейти до професіоналізму в боротьбі з корупцією. Я внесу ці поправки, коли будуть усі аргументи в дискусії із суспільством", - сказав Гринів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові заступники голови фракції БПП

Він закликав політиків не спекулювати на темі боротьби з корупцією.

"Треба переходити до реальних кроків. Для реальної боротьби з корупцією необхідно віддавати її в руки спеціальних органів - НАБУ, НАЗК і прокуратури. Вони повинні мати доступ до всієї інформації", - наголосив Гринів.

Напередодні Гринів відкликав свою поправку до закону "Про протидію корупції", яка викликала обурення в суспільстві. Він пропонував обмежити доступ до відомостей про цінне рухоме майно, вартість і розмір отриманих подарунків, про грошові активи, зокрема готівкові, позичені третім особам гроші, фінансові зобов'язання, витрати. Поправки передбачають, що доступ до таких відомостей потрібно залишити антикорупційним органам.

Зараз ви читаєте новину «Гринів не відступиться від ідеї обмежити доступ до е-декларацій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі