пʼятниця, 06 травня 2011 12:56

Гроші, які отримали від Лукашенка перед виборами, просто надрукували — політолог

Гроші, які отримали від Лукашенка перед виборами, просто надрукували — політолог

Останнім часом у Білорусі спостерігається ажіотажний попит на цукор і соняшникову олію. Люди скуповують харчі через чутки про можливе подорожчання. Майже неможливо легально придбати євро чи долари.

"Влада накачала економіку незабезпеченими грошима і тепер отримує результати своєї безвідповідальної економічної політики", - пояснив причини кризи мінський політолог Алес Лахвінець.

Перед президентськими виборами взимку 2010-го люди отримали від влади подарунки у вигляді зростання зарплат, пенсій, стипендій.

"Виявилося, що гроші просто надрукували, й економіка, яка живе за іншими законами, ніж політика, виставляє свої вимоги. Йдеться про девальвацію білоруського рубля, зростання цін на імпортні продукти, насамперед на енергоносії. Треба опуститися на землю й реально визначити, що державний бюджет дозволяє робити, а що ні. Проте президент використовує тільки директиви і не йде на глобальне перетворення", - зазначив Лахвінець.

Лукашенко розуміє, що реформи призведуть до зміни власників, появи у країні незалежних людей, впевнений експерт.

"Навіть у короткостроковій перспективі це означатиме послаблення політичного контролю. А цього президент не може собі дозволити, бо контроль над економікою – це складова його політичного панування", - підсумував Лахвінець.

Зараз ви читаєте новину «Гроші, які отримали від Лукашенка перед виборами, просто надрукували — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі