понеділок, 25 лютого 2019 16:48

Гройсман і Тарута очолили список кандидатів в прем'єр-міністри

Гройсман і Тарута очолили список кандидатів в прем'єр-міністри
Згідно з соцопитуванням, лідер партії "Основа" Сергій Тарута став лідером серед нових кандидатів на пост прем'єр-міністра, який може прийти на зміну чинному. Фото: Politeka

Після виборів президента жителі України бачать на чолі уряду або нинішнього прем'єра Володимира Гройсмана, або лідера політичної партії "Основа", промисловця Сергія Таруту.

Відповідно до лютневого всеукраїнського опитування громадської думки, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології КМІС, 15,3% віддають перевагу Гройсману, а 5,1% - Таруті. В опитуванні КМІС Гройсман і Тарута випередили Арсенія Яценюка і Віктора Медведчука, які йдуть слідом за ними. При цьому Сергій Тарута став лідером серед нових, альтернативних кандидатів на пост прем'єр-міністра, який може прийти на зміну чинному.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент повинен кожен день займатися проблемою миру - Тарута

Згідно з тим же опитуванням виборці Донбасу вважають за краще бачити в кріслі прем'єра Таруту, а не Гройсмана. Згідно з опитуванням КМІС, 14,1% жителів цього регіону хотіли б бачити прем'єр-міністром саме Таруту. У той час як у Гройсмана тут лише 13,4% симпатиків. В цілому на Сході країни Гройсман трохи випереджає Таруту - тут його хочуть бачити прем'єром 7.7% проти 5.6% у Сергія Тарути.

З урахуванням низького рейтингу чинного президента і безлічі претензій українців до нинішньої влади, шанси на те, що новий президент залишить на чолі Кабміну на черговий термін Гройсмана експерти вважають невисокими. Тому на перший план виходить кандидатура Сергія Тарути.

У своїй передвиборчій програмі Сергій Тарута найбільшу увагу приділяє саме питанням, що входять до компетенції прем'єр-міністра: створення нових робочих місць, відродження промисловості, залучення інвестицій і скорочення кількості державних чиновників.

Зараз ви читаєте новину «Гройсман і Тарута очолили список кандидатів в прем'єр-міністри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі