пʼятниця, 22 травня 2009 09:16

Гриценко не хоче, щоб нашу історію писали "якісь міністерства"

Гриценко не хоче, щоб нашу історію писали "якісь міністерства"

Голова парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко виступає категорично проти зовнішніх спроб втручання в історію України.

Про це народний депутат заявив напередодні під час ефіру на телеканалі "Рада".

Коментуючи заяву МЗС Росії щодо встановлення пам"ятника Мазепі, нардеп підкреслив – ні Брюссель, ні Варшава, ні Москва чи Вашингтон не можуть "розказувати, хто ми такі є".

"Можливо, хтось скаже, що я різка людина, але я не хочу, щоб нашу історію писали не ми. Ми маємо самі розібратися, хто ми такі, якими були і якими хочемо стати", - сказав він.

На думку Гриценка, такі питання повинні розглядати історики, а не "якісь міністерства з інших країн".

Втім, політик застерігає від різких кроків і всередині країни.

"Абсолютно очевидно, що ті герої, які є героями в Одесі, Донецьку чи Сімферополі, не будуть героями в Івано-Франківську, Луцьку або Львові. Так що, нам треба розділитися? Я проти цього", - додав Гриценко.

Анатолій Гриценко вважає за необхідне спокійно дивитися на історію України та не робити різких кроків.

"Треба бути делікатними та обережними – за таким шляхом майбутнє", - зазначив народний депутат.

Нагадаємо, в МЗС Росії висловили незадоволення тим, що "в даний час ведуться роботи зі спорудження пам"ятника Мазепі в Полтаві до 300-річного ювілею Полтавської битви, вже виданий президентський указ про заснування нової державної нагороди - хреста Мазепи".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Гриценко не хоче, щоб нашу історію писали "якісь міністерства"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі