середа, 10 квітня 2013 20:47

Говорити про процедуру помилування Тимошенко передчасно - "регіонал"

Говорити про процедуру помилування Тимошенко передчасно - "регіонал"
Фото: fakty.ictv.ua

Говорити про процедуру помилування екс-прем'єра Юлії Тимошенко передчасно, оскільки не вичерпані всі спроби захисту екс-прем'єра в Україні, заявив народний депутат фракції Партії регіонів Євген Балицкий.  повідомляє прес-служба Партії регіонів у середу, депутат зазначив, що застосувати процедуру помилування до Тимошенко аналогічну процедурі помилування екс-глави МВС Юрія Луценка неможливо, оскільки до цих пір не завершено розгляд всіх кримінальних справ, порушених проти колишнього прем'єр-міністра.

"Відповідну заяву вже зробила уповноважений парламенту з прав людини Валерія Лутковська. Вона пояснила, що поки немає інструментів для звернення до президента України з проханням про помилування Юлії Тимошенко", - повідомив депутат.

"Тому до цього питання можна буде повернутися тоді, коли завершиться розгляд справ, порушених проти екс-прем'єра, і коли будуть вичерпані всі засоби захисту", - резюмував Балицкій.

Як повідомлялося, 5 квітня стало відомо, що омбудсмен Валерія Лутковська звернулася до президента України Віктора Януковича з проханням про помилування Ю.Луценко. Омбудсмен послалася на стан здоров'я Ю.Луценка і на те, що екс-міністр відбув більшу частину покарання.

7 квітня В.Янукович підписав указ про помилування і в той же день екс-міністр покинув колонію.

Омбудсмен заявила, що говорити про аналогічний зверненні з проханням помилувати Ю.Тимошенко поки передчасно. "У справі Тимошенко ситуація трошки інша (ніж по екс-главі МВС Юрію Луценку - ІФ), судові процеси ще не завершені, тому говорити про це зараз, мені здається, передчасно", - сказала В.Лутковська в ефірі "5 каналу" 9 квітня.

11 жовтня 2011 Печерський районний суд Києва засудив Ю.Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Ю.Тимошенко була заарештована на судовому засіданні 5 серпня 2011 Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові.

З травня 2012 року Ю.Тимошенко перевели з колонії до Центральної клінічної лікарні № 5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра в ЦКЛ № 5 визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін).

В даний час у суді перебуває справа щодо фінансових порушень корпорації "Єдині енергетичні системи України", яку свого часу очолювала Ю.Тимошенко.

Крім того, 18 січня 2013 року на брифінгу генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи щодо вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році, а Ю.Тимошенко вручено повідомлення про підозру її в організації умисного вбивства з корисливих мотивів спільно з екс- прем'єром Павлом Лазаренком.

 

Зараз ви читаєте новину «Говорити про процедуру помилування Тимошенко передчасно - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі