пʼятниця, 07 жовтня 2022 19:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Головнокомандувач збройних сил Литви проїхався звільненою Харківщиною – фото
5

Литовці відвідали звільнену Харківщину
Фото: facebook.com/127tro
Групу очолив головнокомандувач генерал-лейтенант Вальдемарас Рупшис
Представники іноземної делегації відвідали населені пункти Харківської області, звільнені безпосередньо силами 127-ї Окремої бригади ТРО ЗСУ
Литовці відвідали звільнену Харківщину
Литовці відвідали звільнену Харківщину

Харків і звільнену частину області відвідала делегація збройних сил Литви.

Її очолив головнокомандувач генерал-лейтенант Вальдемарас Рупшис, повідомляє окрема бригада територіальної оборони Харкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що змінилося на фронті за місяць: інтерактивна карта бойових дій

"Представники іноземної делегації відвідали населені пункти Харківської області, звільнені силами 127-ї окремої бригади ТрО ЗСУ", – ідеться в повідомленні.

Комбриг полковник Роман Грищенко розповів про особливості захоплення потужних укріпрайонів російських військ, про поведінку противника та його втрати, про порушення російськими агресорами правил ведення війни.

"Начальник Харківського гарнізону бригадний генерал Сергій Мельник ознайомив представників делегації з безпековою ситуацією на Харківщині, станом інфраструктури на деокупованих територіях", – ідеться у повідомленні.

Українці подякували за допомогу від Литви.

Збройні сили України звільнили Лиман Донецької області. Цим завдали значної поразки російським окупантам. Однак російські загарбники націлені на південь. Саме там ворог продовжує оснащувати оборону.

Станом на 1 жовтня українські сили вже перебували в різних частинах Лимана. Водночас росіяни стверджували, що їх так званий БАРС (бойовий армійський резерв), який утримував оборону в Дробишевому, на північний захід від Лимана, відійшов до Кремінної, що приблизно за 25 км на схід від Лимана.

2 жовтня повідомили, що українські військові повністю зачистили Лиман Краматорського району Донецької області.

27 вересня ЗСУ підняли прапор України у деокупованому Куп'янську Харківської області. 16 вересня місто повністю звільнили, вибивши окупантів із лівобережної частини міста. Воно було важливим логістичним вузлом для росіян.

11 вересня стало відомо, що бійці Збройних сил України контролюють центр міста Ізюм на Харківщині й підняли над будівлею міськради українські прапори.

Поразки Росії на Харківщині й у Лимані в поєднанні з неспроможністю ефективно провести часткову мобілізацію докорінно змінили російський інформаційний простір.

Зараз ви читаєте новину «Головнокомандувач збройних сил Литви проїхався звільненою Харківщиною – фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі