четвер, 15 серпня 2024 21:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Голова СБУ Малюк сказав, що буде з полоненими російськими офіцерами та "ахматівцями" з Курщини

Голова СБУ Малюк сказав, що буде з полоненими російськими офіцерами та "ахматівцями" з Курщини
За один день на Курщині взято в полон понад сотню російських військових, повідомив голова СБУ Василь Малюк. Фото: president.gov.ua

Під час боїв у Курській області спецпризначенці Центру спеціальних операцій "А" Служби безпеки України взяли у полон понад сотню російських військовослужбовців, серед яких є офіцери і представники підрозділу "Ахмат".

Зараз СБУ обмірковує, яким чином максимально ефективно скористатися цим, щоб визволити українців із російського полону. Про це сказав голова СБУ Василь Малюк.

"Вчора нами проведена філігранна операція, в результаті якої 102 росіянина потрапили в полон. Ми у перспективі уже думаємо про те, яким чином максимально ефективно скористатися цим, щоб повернути наших оборонців додому", - заявив Малюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна створила військову комендатуру у Курській області. ЗСУ просунулися ще на 1,5 км

Наразі з полоненими росіянами працюють військова контррозвідка і слідчі СБУ. Зокрема, щоб задокументувати воєнні злочини, скоєні ними на війні в Україні, повідомила спецслужба.

А вже після того як полонені нададуть вичерпні свідчення і з ними будуть проведені всі передбачені законом процедури з боку ГУР та СБУ, українська сторона зможе вести перемовини щодо їх обміну з РФ, сказали.

Організація обмінів і повернення українських захисників та цивільних громадян додому з російського полону є одним із надпріоритетних завдань, поставлених президентом Володимиром Зеленським, сказав Малюк.

17 липня з російського полону визволили 95 українців. Перед цим, 28 червня, з ворожого полону визволили 10 українців.

З початку російського повномасштабного вторгнення Україна звільнила з російського полону 3310 людей, повідомив президент.

Зараз ви читаєте новину «Голова СБУ Малюк сказав, що буде з полоненими російськими офіцерами та "ахматівцями" з Курщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі