понеділок, 24 жовтня 2022 21:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Головні новини дня: екснардепа арештували, колишнього голову Нацбанку шукають

Головні новини дня: екснардепа арештували, колишнього голову Нацбанку шукають
Колишній "регіонал" В'ячеслав Богуслаєв має паспорт РФ, повідомили сьогодні ЗМІ. Фото: rbc.ua

Gazeta.ua нагадує про події понеділка, 24 жовтня.

Українські воїни витіснили російських окупантів з Кармазинівки, М'ясожарівки й Невського на Луганщині і Новосадового на Донеччині.

Настав час, коли Ізраїлю треба обрати, з ким країна. З демократичним світом чи з тими, хто заплющує очі на російський терор, заявив президент України Володимир Зеленський.

Президент призначив головою Київської міської військової адміністрації колишнього командувача Сухопутних військ ЗСУ генерала Сергія Попка.

У Берліні відбувся українсько-німецький економічний форум. У ньому взяли участь прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і канцлер Німеччини Олаф Шольц. Німеччина передасть Україні ще три системи протиповітряної оборони Iris-T.

Суд взяв під варту на два місяці колишнього народного депутата, президента підприємства "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва, якого підозрюють у колабораційній діяльності і пособництві державі агресору. Також арештували начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства Олега Дзюбу.

Богуслаєв має паспорт Російської Федерації, повідомили журналісти "Радіо Свобода".

Національне антикорупційне бюро оголосило у розшук колишнього голову Національного банку Кирила Шевченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "З килимовою доріжкою не зустрічали" – Буданов сказав, де по фіналу опинився Медведчук

Голові Рахункової палати і колишньому нардепу Валерію Пацкану повідомили про підозру у незаконному одержанні 117,65 тис. грн компенсації за житло.

Новим лідером Консервативної партії Великої Британії назвали колишнього міністра фінансів Ріші Сунака. Сунак стане прем'єр-міністром.

Американський мільярдер і засновник SpaceX і Tesla Ілон Маск пообіцяв, що термінали Starlink і надалі працюватимуть в Україні.

У Києві та семи областях України сьогодні відключали світло. Це має допомогти зниженню навантаження на електромережі, заявила компанія Укренерго.

Зараз ви читаєте новину «Головні новини дня: екснардепа арештували, колишнього голову Нацбанку шукають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі