понеділок, 24 жовтня 2022 12:53

Спецтема: Війна Росії проти України

"З килимовою доріжкою не зустрічали" – Буданов сказав, де по фіналу опинився Медведчук

"З килимовою доріжкою не зустрічали" – Буданов сказав, де по фіналу опинився Медведчук
Служба безпеки України затримала Медведчука у квітні цьогоріч. Він втік з-під домашнього арешту, під яким перебував до повномасштабної війни. Медведчук переховувався 48 днів. Маскувався у формі Збройних сил України й планував утекти за кордон. Фото: СБУ

Кум президента Росії, нардеп від забороненої нині партії ОПЗЖ Віктор Медведчук після обміну опинився в російській столиці Москві.

Обмін Медведчука на українських захисників відбувся 21 вересня. Про його відправлення до Москви розповів керівник Головного управління української розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю "Українській правді".

"З килимовою доріжкою (Медведчука. – Gazeta.ua) не зустрічали, точно вам можу сказати. Де він саме зараз? Треба підняти матеріали, так зараз не згадаю. Його привезли в Анкару (столицю Туреччини. – Gazeta.ua), але згодом по фіналу він з'явився в Москві, це треба теж розуміти. Я знаю, що до нього було дуже багато питань з боку Федеральної служби безпеки. Питання абсолютно не політичні, а практичні", – сказав Буданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОП пояснив, чому Путін погодився обміняти Медведчука на "азовців"

За словами Буданова, спецслужби РФ можуть поцікавитися в кума Путіна, де кошти, які виділялися агресором на підготовку захоплення України.

Увечері 21 вересня в рамках обміну з російськими окупантами вдалося звільнити 215 українських захисників. 200 захисників обміняли на Віктора Медведчука. Інших – на 55 полонених росіян. Це найбільший обмін із 24 лютого.

Серед звільнених – також захисники Азовсталі, які чотири місяці перебували у російському полоні. Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган натякнув, що на обміні Медведчука особисто наполягав президент Росії Володимир Путін.

Оборона Маріуполя тривала 86 днів. 20 травня командир полку "Азов" підполковник Денис Прокопенко заявив, що найвище військове керівництво України віддало наказ про збереження життя і здоров'я військовослужбовців гарнізону й припинення оборони Маріуполя.

Зараз ви читаєте новину «"З килимовою доріжкою не зустрічали" – Буданов сказав, де по фіналу опинився Медведчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі