четвер, 11 листопада 2021 10:25

Головному охоронцю Януковича оголосили підозру

Головному охоронцю Януковича оголосили підозру
Костянтин Кобзар - праворуч від Януковича. Фото: Укрінформ

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру в дезертирстві начальнику охорони позбавленого звання президента Віктора Януковича.

Про це відомство повідомило в четвер.

Слідчі повідомили про підозру колишньому заступнику начальника управління державної охорони України - начальнику служби безпеки президента - у дезертирстві.

ДБР не називає прізвища. Тоді на цій посаді був Костянтин Кобзар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дев'ять високопосадовців часів Януковича отримали нові підозри

За даними слідства, на початку 2014 року генерал-майор перебував у відрядженні в Автономній Республіці Крим, де керував заходами щодо охорони Януковича.

Однак після відрядження він не лише не повернувся до місця служби, а й виїхав за межі України. Діяв за попередньою змовою з іншими військовослужбовцями управління державної охорони.

Також колишній начальник охорони Януковича організував незаконне переправлення експрезидента через державний кордон України. Це дало можливість Януковичу з 2014-го переховуватися від органів досудового розслідування і суду.

2015 року Генеральна прокуратура оголосила Кобзаря в розшук. Йому інкрнимінували незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій. Ідеться про перешкоджання масовому проходуженнюлюдей у резиденцію "Межигір'я" в січні 2014-го.

Зараз ви читаєте новину «Головному охоронцю Януковича оголосили підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі