пʼятниця, 02 листопада 2018 17:57

Глава ДАБІ Кудрявцев в інтерв'ю випадково розповів про спосіб обходити перевірки Генпрокуратури - ЗМІ

Глава ДАБІ Кудрявцев в інтерв'ю випадково розповів про спосіб обходити перевірки Генпрокуратури - ЗМІ
Генпрокурор Юрій Луценко вважає Державну архітектурно-будівельну інспекцію однією з найбільш криміналізованих в країні. Фото: ДАБІ

Олексій Кудрявцев, голова Державної Архітектурно-будівельної інспекції, придумав схему щодо уникнення перевірок Генпрокуратури, про що випадково розповів в інтерв'ю Censor.net.

"Під кожною відмовою є підпис конкретного інспектора. До компетенції центрального апарату ДАБІ належить видача документів дозвільного характеру на об'єкти значного класу наслідків СС3, їх кількість невелика, тому легко проконтролювати, як відбуваються дозвільні процедури. Раз в тиждень я особисто це аналізую. Якщо ми говоримо в цілому по країні, то забудовники повинні знати: якщо в другій відмові буде хоча б одне нове зауваження, якого не було в першій, необхідно звертатися в компетентні органи. Можна і в генеральну прокуратуру України. До речі, генпрокурор дав доручення обласним прокурорам приймати забудовників, у кого є третя відмова. Але я заявляю: третіх відмов, якщо забудовник виконує всі умови, більше не буде", - заявив Кудрявцев.

Як стверджують оператори ринку - такі дії є нічим іншим, як втручанням глави ДАБІ в роботу незалежних комісій, що розглядають будівельні умови. "Також, це створює сприятливі умови для недобросовісних забудовників", - пише на своїй сторінці в Facebook журналіст Кирило Сазонов. - "До речі, ви ж пам'ятаєте, що ДАБІ знаходиться в підпорядкуванні віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку Геннадія Зубка? Далі не потрібно пояснювати, куди веде корупційна вертикаль?".

Раніше профільний віце-прем'єр Геннадій Зубко, який відповідає за будівництво та інфраструктуру, заявляв, що впорається з корупцією у відомстві.

Проте рік потому генеральний прокурор назвав Державну архітектурно-будівельну інспекцію однією з найбільш криміналізованих в країні. Як стверджує Луценко, порівняно з періодом Януковича, суми хабарів виросли з 5 до 20 доларів за 1 кв. м.

"Але я підкреслюю, дача хабара - це лише верхівка айсберга, яка сигналізує про наявну повномасштабну систему збору данини. Тому ми повинні діяти двома шляхами - хабарників садити до тюрми, а там, де є очевидні докази створення умов для корупції, звільняти негайно через відповідні дисциплінарні процедури", - заявляв Юрій Луценко, натякаючи на керівництво ДАБІ та Мінрегіону.

Сам Кудрявцев в інтерв'ю визнав, що корупція в його відомстві є: "Якщо говорити, що мені невідомо про якісь випадки, то я злукавлю.

Також, за даними Censor.net, 13 вересня цього року у генпрокурора Юрія Луценка відбулася нарада, присвячена діяльності ДАБІ, на якій, за даними ЗМІ, глава ГПУ озвучив дані про "мережі смотрящих" за будівельним бізнесом в Україні. За словами Кудрявцева, ДАБІ "підпорядковується тільки віце-прем'єру Зубко".

Зараз ви читаєте новину «Глава ДАБІ Кудрявцев в інтерв'ю випадково розповів про спосіб обходити перевірки Генпрокуратури - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі