четвер, 11 серпня 2022 15:41

Гетманцев заявив про податок авансом

Гетманцев заявив про податок авансом
Надходження від податку становитимуть близько 1 млрд грн на рік, заявив Данило Гетманцев. Фото: НБУ

В Україні можуть запровадити авансову сплату податку на прибуток для небанківських обмінників у розмірі трьох мінімальних зарплат.

Зараз така сума становить 19,5 тис. грн. Про авансову сплату податку повідомив голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від "Слуга народу" Данило Гетманцев у Telegram.

"Обмін валют завжди вважався одним із найбільш прибуткових бізнесів особливо у кризові часи, пов'язані з об'єктивним або штучним коливанням курсу гривні. Зараз, під час війни в Україні, працює близько 4 тис. пунктів обміну", – пише Гетманцев.

Торік близько 4 тис. обмінників сплатили до державного бюджету 7 млн грн податку на прибуток. Надходження до бюджету з одного пункту обміну становили близько 1700 грн на рік, розповів нардеп.

"А це означає, що значна частина грошей в обмінниках пройшла повз армію, пенсіонерів та переселенців у кишені власників обмінників", – заявив голова Комітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні відтермінували зовнішній борг – що це означає

Гетманцев повідомив, що зареєстрував у Верховній Раді ініційований Національним банком законопроєкт "щодо запровадження авансового внеску з податку на прибуток підприємств за структурні підрозділи небанківських фінансових установ, які здійснюють торгівлю валютними цінностями у готівковій формі".

"У разі підтримки законопроєкту парламентом бюджет щомісячно отримуватиме фіксовану суму в розмірі 3 мінімальних зарплат за кожний пункт обміну. Надходження складуть близько мільярда гривень по року", – пише.

Уряд готує законопроєкт про додатковий збір на імпортні товари в Україні, повідомив народний депутат Ярослав Желізняк.

Податок у розмірі 10% на купівлю валюти для здійснення імпортних операцій дозволить заощаджувати золотовалютні резерви, сказали в НБУ.

У липні зареєстрували законопроєкт щодо повернення скасованих митних платежів, в тому числі для ввезення авто громадянами, поновлення податкових перевірок і збільшення військового збору.

Зараз ви читаєте новину «Гетманцев заявив про податок авансом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі