середа, 26 червня 2024 03:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив, де протягом минулої доби наступали окупанти

Генштаб повідомив, де протягом минулої доби наступали окупанти
Генштаб повідомив про ситуацію на фронті. Фото: РБК

За минулу добу на фронті відбулося 123 бойові зіткнення.

Російські загарбники завдали по території України 43 авіаційні удари із застосуванням 60 КАБів, також задіяли 368 дронів-камікадзе. Ворог здійснив понад 2700 обстрілів по позиціях наших військ та населених пунктах зі ствольної і реактивної артилерії, мінометів, стрілецької зброї та озброєння бойових машин, повідомив Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зведенні.

Впродовж доби авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили 10 районів зосередження особового складу та два пункти управління противника.

На Харківському напрямку окупанти за підтримки авіації вісім разів атакували в районах Глибокого, Вовчанська та Тихого. Підрозділи Сил оборони успішно відбили п'ять штурмових дій противника.

На Куп'янському напрямку противник здійснив 10 спроб відтіснити наші підрозділи із займаних позицій поблизу населених пунктів Синьківка, Степова Новоселівка, Піщане, Стельмахівка та Андріївка. Дев'ять атак ворога успішно відбито. Напружена обстановка залишається в районі Степової Новоселівки.

На Лиманському напрямку російські загарбники 15 разів намагалися просунутися в районах Копанок, Греківки, Макіївки, Невського та Серебрянського лісу. Захисники України відбили 12 атак ворога.

На Сіверському напрямку окупанти здійснили 13 безуспішних штурмових дій поблизу Білогорівки, Верхньокам'янського, Спірного та Виїмки.

На Краматорському напрямку відбулися дев'ять спроб ворога наблизитися до наших позицій біля Часового Яру, Іванівського та Андріївки. Окупанти не відмовляються від намірів просунутися в районі Часового Яру, де зараз ще триває боєзіткнення.

На Торецькому напрямку за підтримки авіації противник 11 разів атакував поблизу Торецька, Північного та Нью-Йорка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де на фронті найгарячіше: повідомили останні новини

На Покровському напрямку кількість боєзіткненнь зросла до 42. Загарбники продовжують натиск поблизу Євгенівки, Новоолександрівки, Воздвиженки, Новоселівки Першої та Яснобродівки. ЗСУ відбили 35 ворожих атак, тривають бої в районах Новоолександрівки та Сокола. Попередні втрати агресора на цьому напрямку склали 271 окупант вбитими та пораненими. Знищено один танк, три бойові броньовані машини, дві гармати та два автомобілі.

На Курахівському напрямку відбулося шість боєзіткнень. Зберігається активність ворога поблизу Красногорівки де тривають бої.

На Времівському та Оріхівському напрямках були атаки ворога в районах Костянтинівки, Урожайного, Малої Токмачки та Роботиного. Успіхів не мали.

На Придніпровському напрямку чотири штурмові дії ворога успіху не мали. Ситуація контрольована.

"На інших напрямках обстановка без суттєвих змін", - йдеться в повідомленні.

За 852 дні втрати російських окупаційних військ в Україні становили 536 840 осіб, 15 431 бойова броньована машина, 8035 танків, 359 літаків, 326 гелікоптерів, 28 кораблів і катерів, підводний човен.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив, де протягом минулої доби наступали окупанти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі